KV Kortrijk haalt ongemeen hard uit in 'Vlasico' en pronkt met historische vijf op vijf

Clint Vens
| 35 reacties
KV Kortrijk haalt ongemeen hard uit in 'Vlasico' en pronkt met historische vijf op vijf
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft het geflikt: de Kerels winnen voor de vijfde opeenvolgende keer van de buren uit Zulte Waregem. En hoe! Het werd een bijzonder pijnlijke avond voor al wie rood en groen kleurde deze avond aan de Gaverbeek

Opvallendste afwezige bij de thuisploeg was de grieperige Bongonda. Verder kwamen ook nog Nissilä, Buffel en Bostyn in het team. Bij de bezoekers stond er buiten prestige niets meer op het spel, de Kerels zijn al geplaatst voor de finale van play-off 2. Zonder doelpuntenmachine Avenatti en Stojanovic zag het zijn aanval wel onthoofd. 

Kort lontje

Dat de streekderby de gemoederen verhit, illustreerde Harbaoui al na acht minuten. De Tunesiër met het korte lontje deelde in de zestien een gemene en volledig overbodige elleboogstoot uit aan Hines-Ike, een (oververdiende) rode kaart was zijn deel. Het was het begin van alle ellende voor de thuisploeg. 

Met dat mannetje meer was het spelbeeld ook meteen bepaald: Kortrijk controleerde en Zulte Waregem rekende op de tegenstoot. En ei zo na was dat recept ook beproefd. Bjorndal kwam oog in oog met Bostyn, maar faalde. Aan de overkant stond het vizier wel op scherp. Een driedubbel salvo mepte Essevee knock-out tegen het canvas. 

Driedubbel salvo

Batsula miste eerst nog een dot van een kans, maar het heerschap van de bezoekers was te groot. Rolland, Chevalier en Ezekiel zorgden bij de rust voor een pijnlijke 0-3 tussenstand. Je zal er maar aan gaan staan in de stadsderby, Dury zijnde. Het schaamrood op de wangen. 

Met twee frisse roodgroene krachten in de vorm van Soisalo en Faik, trachtte Dury zijn manschappen wakker te schudden. Toegegeven, de thuisploeg nam meer initiatief en wou zich niet moedwillig naar de slachtbank laten leiden. 

Historisch

Met nog twintig minuten spelen duwde de ingevallen De Sart het mes echter nog wat dieper in de Waregemse wonde. Een bedrijvige Chevalier was de foerier. Voor de thuisploeg was het vanaf dan enkel maar uitkijken naar één ding: het laatste fluitsignaal van Boucaut. De kelk moest echter nog tot op de bodem geledigd worden want Kristof D'Haene zette in de allerlaatste minuut nog de forfaitcijfers op het bord. 

KV Kortrijk haalt zo zijn historische vijf opeenvolgende zeges tegen Zulte Waregem. Het zet met 21 op 24 zo zijn knappe parcours in play-off 2 nog meer in de verf. Zulte Waregem likt zijn wonden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties