Genk-voorzitter Croonen over de geruchten rond succescoach Clement en Brugge én over de spelerskern
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Peter Croonen maakt zich sterk dat Philippe Clement volgend seizoen nog bij Genk op de bank zit

Genk-voorzitter Croonen over de geruchten rond succescoach Clement en Brugge én over de spelerskern

KRC Genk kan dit weekend kampioen spelen op het veld van Club Brugge. Daarvoor moeten ze wel gaan winnen in Jan Breydel. Voorzitter Peter Croonen neemt genoegen met een gelijkspel. Tegelijkertijd is hij wel ook al bezig met de toekomst. De verlenging van succescoach Philippe Clement bijvoorbeeld.

Want als de geruchten kloppen, zou Club Brugge wel wat in hem zien om Ivan Leko te vervangen. "Ik hou alleen rekening met wat Philippe tegen ons zegt en hij zegt dat er niets van aan is. Wij gaan ervan uit dat hij bij ons blijft", aldus Croonen in Het Nieuwsblad.

Clement zou wel een opstapclausule in zijn huidig contract staan hebben. “Als Philippe op een bepaald moment beslist om naar Club Brugge te vertrekken, is dat een beslissing die hij kan nemen. Maar ik ga daar niet van uit. Philippe is vooral bezig met de play-offs, net als wij. Wij voeren onze gesprekken, maar de focus ligt op het sportieve. Onze wens is alvast duidelijk: dat Philippe zou blijven."

Financieel staan we sterk genoeg, we moeten niet verkopen

Maar dan is er nog de spelerskern. De Champions League zou verschillende spelers kunnen overtuigen... Maar jongens als Berge en Trossard zijn bijna zekere vertrekkers. “Twee à drie spelers zullen vertrekken. De anderen proberen we te overtuigen om te blijven. De Champions League zou daar inderdaad bij helpen. We weten dat Genk voor de toppers slechts een tussenstation is, maar het is niet altijd in het belang van een speler om te vertrekken."

"Tot hiertoe hebben Dimitri de Condé en Philippe Clement een uitstekend contact met de spelers en zo slaagden we erin die spelers al langer dan mogelijk geacht te houden. Dat gaan we opnieuw proberen. Financieel zijn we sterk genoeg. We moéten niet verkopen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties