Waasland-Beveren alleen derde in groep B van play-off 2 na remonte in tweede helft

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Beveren
| 1 reacties

Het is lang niet alleen kommer en kwel voor Waasland-Beveren dit seizoen. De Wase supporters zijn stilaan weer gewend om op de Freethiel te vieren. Dat gebeurde voor een derde maal op rij. Cercle Brugge stond nochtans voor bij de rust, maar ging alsnog kopje onder.

Waasland-Beveren had de kans om een derde thuiszege op rij te boeken. Custovic was van mening dat dit moest gebeuren met zes andere namen in vergelijking met het elftal dat in Kortrijk verloor. Jeunechamps hield het aantal wijzigingen bij Cercle beperkt tot twee stuks. Waasland-Beveren nam het meeste initiatief, maar geraakte aanvankelijk niet verder dan steriel overwicht. Het werd zelden gevaarlijk.

Swolfs als eerste doelman aan het werk

De eigen doelman Swolfs werd na tien minuten wel al eens gedwongen tot een redding met één hand. Bruno had afgedrukt na een aflegger van De Belder. Forte probeerde wel meerdere malen om de openingstreffer aan te brengen. Eén keertje was de Italiaanse spits echt in de buurt: op een uitstekende lage voorzet van Boljevic kwam hij centimeters tekort.

Voorts had de wedstrijd lang weinig om het lijf. Xavier Mercier zorgde acht minuten voor rust wel voor een momentje van kwaliteit. De Fransman krulde een vrije trap enig mooi in de rechterhoek. Daar mag je al eens voor salueren, vond de middenvelder.

Deze treffer weerhield Waasland-Beveren er niet van om na de pauze initiatief te blijven nemen. Van Damme tikte een goed gericht schot van Vanzo in hoekschop. Ondanks dat het Wase overwicht in de tweede periode nog groter was en Cercle nog amper aan voetballen toekwam, bleef het moeilijk om voor veel doelgevaar in de zestien te zorgen.

Bruno laat 1-2 liggen

Voor zijn intenties verdiende de thuisploeg wel beter en het kreeg na een vrije trap vanop links ook loon naar werken. De vrijschop van Vanzo werd door geen enkele andere speler nog beroerd en botste aan de verste hoek het doel in. Wel had Waasland-Beveren nog op een koude douche kunnen lopen. Bruno verscheen oog in oog met Swolfs, die zich uitstekend breed maakte.

Heerlijk slotakkoord van Badibanga

Er viel alsnog een winnende treffer, maar dan wel aan de overkant. Badibanga was nog maar net Boljevic komen aflossen of hij knalde de 2-1 heerlijk in de rechterhoek. Zeker niet onverdiend gezien de in de tweede helft uitgeoefende druk. Waasland-Beveren neemt door deze zege ook in de stand afstand van Cercle en Zulte Waregem. De ploeg van Custovic wordt zo alleen derde in groep B.