Factcheck: Foutjes van Horvath en Letica kosten Club Brugge de titel?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 64 reacties

Zit het verschil tussen Club Brugge en Genk bij de doelmannen?

Factcheck: Foutjes van Horvath en Letica kosten Club Brugge de titel?
Foto: © photonews

Woensdagochtend lazen we in de krant dat het verschil tussen Racing Genk en Club Brugge in de titelrace weleens bij de doelmannen zou kunnen liggen. Wij gingen de tegengoals van Club Brugge controleren en trokken onze conclusies.

Club Brugge begon ijzersterk aan de competitie met 25 op 27. Karlo Letica verdedigde toen het doel en hem zou je niet veel kunnen aanwrijven, zou je denken. Maar toch, het enige puntenverlies van blauw-zwart in de reeks (1-1) kwam na een blunder van de Kroaat.

Er volgde een 2 op 9 en Letica verdween ‘met een lichte blessure’ naar de bank. Het waren zijn laatste speelminuten in de competitie. Van die zeven verliespunten tegen Standard (3-1), Waasland-Beveren (1-1) en STVV (2-2) viel hem vooral dat laatste gelijkspel te verwijten.

De balans van Letica - zonder eventuele gewonnen punten in rekenschap te brengen - is vier verloren punten. Twee keer leed gegrabbel van de Kroaat tot een gelijkspel in plaats van een zege.

Exit Letica, nieuwe kans voor Horvath die meteen overtuigde met clean sheets in de Champions League. De Amerikaan speelde de meerderheid van de wedstrijden en hij ging maar een keer echt in de fout (in een wedstrijd waar Club Brugge punten liet liggen). Dat was in het 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht waar hij niet vrijuit ging bij de 1-1.

Reputatie

Oké, Horvath oogt soms wat onzeker en hij heeft zijn reputatie wat tegen door het vorige seizoen en een blunder bij de nationale ploeg van de VS. Daarnaast had hij een off-day bij de Europese uitschakeling tegen Salzburg. Maar alles bij elkaar keepte de 23-jarige goalie een sterk seizoen.

Je zou dan kunnen zeggen dat als Club Brugge straks te kort komt voor de titel dat ze met die zes punten erbij wel kampioen zouden zijn geweest. Maar Vukovic heeft natuurlijk ook geen foutloos jaar achter de rug. Denk maar aan de vrijschop tegen Antwerp (1-0) in 'zijn hoek'.

Dus zouden de doelmannen van blauw-zwart hen de titel kosten? Neen, je zou het eerder kunnen gaan zoeken bij de geschonden thuisreputatie of een superieur Genk dat iets constanter was gedurende heel het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties