KV Kortrijk levert indrukwekkende generale repetitie voor play-off 2-finale af
Redactie
| 2 reacties

KV Kortrijk toont zich klaar voor de finale van play-off 2

KV Kortrijk levert indrukwekkende generale repetitie voor play-off 2-finale af

KV Kortrijk demonstreerde in zijn laatste play-off 2 wedstrijd voor de finale van play-off 2 volgende week tegen Charleroi. De Kerels rekenden kinderlijk eenvoudig af met een zwak Cercle en kronen zich tot groepswinnaar.

Generale repetitie op 'full force'

Bij KVK voerde coach Vanderhaeghe maar liefst zes wijzigingen door na het verlies tegen Union. Van der Bruggen nam de kapiteinsband terug op en ook Lepoint, Galubovic, Kagelmacher, Ouali en D'Haene maakten hun wederoptreden in het rood-witte elftal. Een match zonder veel inzet, maar Vanderhaeghe wil duidelijk toch met een goed gevoel richting die play-off 2 finale trekken.  

Na de ontluisterende thuisnederlaag tegen Moeskroen schudde interim-coach Jeunechamps zijn team verrassend niet drastisch door elkaar. Nardi kwam terug tussen de palen, de 20-jarige Charles Vanhoutte vierde vorige week zijn vuurdoop bij Cercle en vanavond mocht hij proeven van zijn eerste basisplaats.  

Voor Kortrijk was het zaak een goede generale repetitie af te leveren voor de play-off 2 finale en het was al snel duidelijk dat het een ouderwets potje éénrichtingsvoetbal naar het doel van Van Damme zou worden vanavond. 

De Kortrijkse aanvalsgolven waren in de beginfase vooral nog steriel, uitgezonderd een dikke kans voor Chevalier, die een voorzet van D'Haene net voor de stuit op de slof nam waardoor het leer hoog over de tribune 4 van het Guldensporenstadion vloog. 

Enkele minuten later mocht het Franse woelwater het opnieuw proberen van quasi dezelfde positie, maar Taravel smeet zich voor het leer als een uitgehongerde tijger op zijn prooi. In de rebound stond Ezekiel echter op de juiste plaats om binnen te duwen. Van steriliteit naar vruchtbaarheid, de altijd enthousiaste KVK-fans kirden van plezier. 

Nog een dikke kans voor Hannes Van der Bruggen en Chevalier kleurden een leuke eerste helft. Ook Ezekiel haalde de sloophamer boven, maar Van Damme ranselde de kanonskogel met een volleybalreflex uit zijn kooi. De 2-0 hing in de lucht, net als de regen, maar beide vielen niet. Rusten dan maar bij een magere 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. 

Op reserve

De dubbele groen-zwarte wissel zorgde toch voor meer schwung bij de bezoekers. Gianni Bruno liet al snel een schot(je) in het zijnet noteren. Het moet gezegd worden, bij de thuisploeg liet men ook de teugels vieren. Begrijpelijk, de motor niet opblazen zodat er nog voldoende brandstof in de tank zit om volgende week op Zebra's te jagen. 

Tovenaar Chevalier

Twintig minuten voor tijd besloot de thuisploeg toch nog even de roodwitte motor in tweede versnelling te schakelen. Chevalier haalde de toverstaf boven. Eerst als foerier op de infiltrerende Lepoint, daarna als afmaker met een enig mooie lobbal over Van Damme. Assist en goal nummer 5 in deze play-offs voor de rechtsbuiten, alstublieft. 

In de absolute slotfase pikte ook D'Haene nog zijn doelpuntje mee en zo tanken de Kerels flink wat vertrouwen voor de finale van play-off 2 tegen Charleroi volgende week. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties