Zichtbaar emotionele Theo Bongonda treedt in de voetsporen van Thorgan Hazard en Soualiho Meïté
Redactie vanuit Waregem
| 3 reacties

Theo Bongonda is bij Zulte Waregem verkozen tot 'Merida Player of the Year'

Zichtbaar emotionele Theo Bongonda treedt in de voetsporen van Thorgan Hazard en Soualiho Meïté
Foto: © photonews

Theo Bongonda was dit seizoen goed voor veertien doelpunten en leverde tegen Waasland-Beveren ook zijn veertiende assist af bij Zulte Waregem. Het leverde hem interesse van Anderlecht en verschillende buitenlandse clubs op.

De Congolese Belg is nu ook door de supporters van Zulte Waregem beloond voor zijn sterke prestaties. De linksbuiten werd namelijk verkozen tot ‘Merida Player of the Year’. 

Bongonda haalde meer stemmen dan topschutter Hamdi Harbaoui en verdediger Marvin Baudry. Op de erelijst volgt Bongonda Thorgan Hazard, Mbaye Leye, Soualiho Meïté en Hamdi Harbaoui op.

Fans verdienen een beter seizoen volgend jaar

De winger kwam in de winter van 2018 terug naar Essevee na omzwervingen in Spanje en Turkije en fleurde helemaal opnieuw op. Zichtbaar aangedaan nam hij afscheid van de fans, want hij zal deze zomer zeker vertrekken - Genk lijkt in polepositie te liggen.

"Ik wil iedereen bedanken", aldus Bongonda in een eerste reactie met de nodige emoties én in het Nederlands. "Ik hoop dat het volgend jaar beter gaat voor Essevee, want de fans verdienen dat", klonk het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties