Besluit Pro League over competitieformat levert vuurwerk op: Verhaeghe stormt weg en De Witte & D'Onofrio bestellen champagne

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Diegem
| 199 reacties
Besluit Pro League over competitieformat levert vuurwerk op: Verhaeghe stormt weg en De Witte & D'Onofrio bestellen champagne
Foto: © photonews

Op een bijzondere vergadering van de Pro League werden flink wat knopen doorgehakt over diverse zaken. Daarbij ook eentje over de competitiestructuur voor komend seizoen.

Er lagen de voorbije weken - deels ook door de Operatie Propere Handen - verschillende plannen op tafel om snel voor een nieuwe competitiestructuur te zorgen en komaf te maken met de play-offs. 

Zowel een plan met 18 ploegen als eentje met 20 ploegen werd besproken, maar uiteindelijk werd volgens onze informatie besloten om alsnog verder te gaan met de huidige structuur: 16 ploegen én play-offs.

Play-offs behouden

Ook de halvering van de punten blijft vooralsnog overeind volgend seizoen. Bart Verhaeghe - een van de pleitbezorgers van een structuur zonder play-offs - stormde na de vergadering meteen weg. 

Peter Croonen werd voorzitter van de Pro League, maar gaf aan dit enkel te willen worden als de play-offs zouden worden behouden. Een ferm staaltje wafelijzerpolitiek. Ivan De Witte en Luciano D'Onofrio waren wél enorm te spreken over de meeting ... en bestelden prompt champagne. 

Goede zaak of niet volgens jullie?

32%
68%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties