Spelers kopen voor 1A of 1B? Lokeren en Beerschot Wilrijk "balanceren op een slappe koord"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 41 reacties

Door Operatie Propere Handen weten Lokeren en Beerschot Wilrijk niet wat hen volgend jaar te wachten staat

Spelers kopen voor 1A of 1B? Lokeren en Beerschot Wilrijk "balanceren op een slappe koord"
Foto: © photonews

Sporting Lokeren eindigde in het bezit van de rode lantaarn en treedt volgend seizoen aan in 1B. Tegen Beerschot Wilrijk in principe, omdat de Mannekes de promotiefinale verloren zagen gaan tegen KV Mechelen. Toch koesteren beide teams nog hoop om volgend in 1A te kunnen aantreden.

Uitkomen in 1A of in 1B, het is een wereld van verschil. Spelers willen misschien niet komen naar een ploeg uit 1B en de budgetten zijn ook helemaal anders. Stel dan maar eens een kern samen bestuur zijnde.

Het is frustrerend om te onderhandelen als je niet weet voor welke competitie je onderhandelt

"Het is heel moeilijk om transfers te realiseren", aldus Dimitri Mbuyu, technisch directeur van Lokeren bij Sporza. "We balanceren een beetje op een slappe koord, van links naar rechts. Sportief zijn we gedegradeerd, dat is de realiteit en daarnaar schikken we ons op dit moment. Al houden we ook rekening met 1A."

"Het is heel moeilijk en frustrerend om concreet te onderhandelen want we weten niet voor welke competitie het is. Het verschil tussen 1A en 1B is enorm. Dan spreken we natuurlijk over andere budgetten en een ander niveau van spelers", aldus Mbuyu.

Twee scenario's

"Inkomende transfers zijn zo goed als onmogelijk", kaartte bestuurslid van Beerschot Wilrijk Walter Damen aan bij Sporza. "We werken met twee scenario's. Er worden spelers gevolgd met het oog op promotie naar 1A, maar er wordt ook aan een schaduwelftal gewerkt voor 1B."

"De spelers willen duidelijkheid. De ene weet dat hij meer speelkansen zal krijgen in 1B, terwijl de andere net zal vertrekken als we niet naar 1A gaan", legde Damen uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Rust! Live

Rust!

17:20

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties