Voormalig Lierse-talent maakt grote indruk in Nederland: "Zoals Van Hanegem en Beckenbauer" en "Hij aait die bal gewoon"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Analisten in Nederland onder de indruk van Anas Tahiri

Voormalig Lierse-talent maakt grote indruk in Nederland: "Zoals Van Hanegem en Beckenbauer" en "Hij aait die bal gewoon"

RKC Waalwijk staat op één wedstrijd van de Eredivisie. In de finale van de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie - de Nederlandse tweede klasse - moeten ze nog voorbij Go Ahead Eagles. En daar heeft ook een Belg zijn verdienste in...

Anas Tahiri, ex-speler van Lierse en opgeleid in de Jean-Marc Guillou-académy, maakt grote indruk. Kees Kwakman en Hans Kraay Junior bewierookten hem: "Hij is echt een fijne voetballer. Wat hij heel vaak doet is de bal inspelen en meteen doorbewegen. Die linkerkant van RKC is heel dynamisch. Het is heel leuk om die driehoek op links aan het werk te zien", aldus Kwakman bij FOX Sport. 

Door zijn prestatie tegen NEC begon iedereen met lof over hem te spreken. "Hij is echt een straatvoetballer, dat zie je wel aan de manier waarop hij beweegt. Hij heeft van alle spelers van RKC de hoogste passnauwkeurigheid en speelt heel vaak vooruit. Het is echt leuk om hem te zien voetballen. Je ziet wel vaker dat de echte voetballers in België niet echt uit de verf komen, omdat het voetbal daar toch erg fysiek is."

Zoals Van Hanegem en Beckenbauer

Tahiri speelt op links, maar is rechtsbenig. "Als je echt goed met je buitenkant kunt trappen, dan gebruik je je andere been helemaal niet”, vult collega-analist Kraay jr. aan. “Franz Beckenbauer bijvoorbeeld. Willem van Hanegem gebruikte zijn rechterbeen alleen om gas te geven en uit zijn bed te stappen. Die Tahiri weigert ook zijn linkerbeen te gebruiken. Zulke spelers ‘aaien’ die bal gewoon.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties