Antwerp verraste vriend en vijand met de vierde plaats: "Zien aankomen, maar ook weer niet"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Antwerp verraste vriend en vijand met de vierde plaats: "Zien aankomen, maar ook weer niet"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Als promovendus greep Antwerp net naast een plekje in de top-6, maar dit jaar mocht de Great Old wel meedoen met de grote jongens. Ze eindigden zelfs op een knappe vierde plaats en dat hadden weinigen zien aankomen.

Cisse Severeyns, kind aan huis bij de club met stamnummer 1, gaf toe dat ook hij het niet echt had verwacht. "Hoewel, ik vind het een beetje dubbel", zei hij in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Vorig jaar grepen ze als nieuwkomer niet ver naast die zesde plaats en dat was voor iedereen een verrassing. Dit jaar zijn ze er door een slim transferbeleid wel bij geraakt. Door die goeie deals had je het misschien kunnen zien aankomen. Anderzijds vraag ik me ook af of de club vorig jaar niet boven ‘zijn stand’ is geëindigd."

"Hij heeft nog nooit zo veel gelopen of zo hard gewerkt als bij Antwerp."

Hij pikt er een drietal van die goeie deals uit. "Mbokani en Refaelov brengen een mooie mix van kwaliteit en ervaring. De spits heeft waanzinnig veel talent en ik denk dat Refaelov nog nooit in zijn carrière zo hard voor een ploeg heeft gelopen of gewerkt als voor Antwerp. Lamkel Zé is dan weer de onvoorspelbaarheid zelve. Dat liet hij gisteren (tegen Charleroi, nvdr.) en tegen Standard zien in de play-offs."

En er zat uiteraard al kwaliteit in het team. "De centrale as Van Damme-Arslanagic is erg solide en Haroun draait een topseizoen. Bolat is ook opgestaan nadat hij bij Club Brugge toch een beetje is mislukt", besloot Severeyns. Hij kijkt er al naar uit om de club terug op het Europese toneel te zien acteren, zij het wel in de Heizel. "Maar het jaar daarna op de Bosuil", eindigde hij het gesprek met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties