Voetbalromanticus Mulder verrassend genoeg de grootste cynicus: "Kompany? Hij is ongeschikt voor de job, hij is van brons"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 63 reacties

Jan Mulder stelt zich grote vragen bij de terugkeer van Vincent Kompany

Voetbalromanticus Mulder verrassend genoeg de grootste cynicus: "Kompany? Hij is ongeschikt voor de job, hij is van brons"

Kent u een grotere voetbalromanticus dan Jan Mulder? Wij dachten dat de analist en columnist in de wolken zou zijn met de terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht. Maar laat nu net hij er de grootste vraagtekens bij zetten.

Echt waar: als we één man op de banken hadden verwacht, was het wel Mulder, maar... "Allerlei functies waarvoor Vincent Kompany geschikt is, wandelen door mijn gedachten. Waarschijnlijk is niets te hoog gegrepen. Waarom denk ik dan dat de opdracht speler-trainer van Anderlecht te moeilijk zal blijken?", klinkt het in HUMO.

"De speler Vincent strijkt van Manchester City neer in een slecht elftal van Anderlecht. Bovendien is de Belgische competitie lastiger dan hij denkt. De trainer zit zonder diploma en heeft nul ervaring. Anderlecht bestaat volgend seizoen uit tien voetballers en een veel te groot standbeeld. Hij is ongeschikt voor de baan, hij is van brons."

Vooral over het coachinggedeelte is hij dus niet overtuigd. "De speler in de verdediging van Anderlecht die trainer Kompany naast vaste waarde Vincent Kompany opstelt, is té afhankelijk van de trainer Kompany. Opstelling, salaris, de bank, eventuele gedwongen transfer op het einde van het seizoen: alles is in handen van de coach, Kompany, jouw kameraad in de kleedkamer en op het veld. Hij beslist een uur later met de stafleden op de herenetage over jouw toekomst. Niet aan beginnen. Dat Kompany het toch doet, ontroert me. Hij verdient de nobelprijs voor clubliefde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties