Lierse-Kempenzonen hoopt nog op 1B via procedures: "We horen thuis in het profvoetbal, denk dat alle profclubs dat ook wel denken als ze eerlijk zijn"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 23 reacties
Lierse-Kempenzonen hoopt nog op 1B via procedures: "We horen thuis in het profvoetbal, denk dat alle profclubs dat ook wel denken als ze eerlijk zijn"
Foto: © photonews

Ook in de amateurreeksen wordt Operatie Propere Handen nog steeds op de voet gevolgd. Zo hopen ze ook bij Lierse nog dat er nog iets uit de kast kan vallen.

Virton pakte de promotie van Eerste Amateurklasse naar 1B, Thes Sport vroeg geen licentie aan en dus is Lierse de volgende in lijn als er nog teams naar de amateurreeksen zouden moeten zakken - al krijgt intrinsiek eerst Tubeke het recht om in 1B te blijven.

Er zijn nog wel een aantal procedures lopende. KV Mechelen en Waasland-Beveren moeten mogelijks nog straffen vrezen in Operatie Propere Handen, verder is er ook nog een gerechtelijke procedure lopende tegen Moeskroen.

Lierse hoort in 1B

"We wilden die tweede plaats in de play-offs pakken en nog boven Deinze uitkomen, want je weet maar nooit", aldus Alves Da Silva in een reactie na de zege in Deinze. "We gaan zien, het bestuur zal zich daar wel mee bezighouden en nu een en ander in gang steken."

"We hopen natuurlijk dat er nog iets uit de kast valt", is Simon Vermeiren ook duidelijk. "Een club als Lierse hoort gewoon niet thuis in het amateurvoetbal, dat zie je aan alles. De accommodatie, de supporters, … dan spreek ik nog niet eens over de ploeg, maar die hoort ook in 1B. Alles aan deze club hoort in het profvoetbal en ik denk dat alle profclubs dat ook wel denken als ze eerlijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties