"Anderlecht gaat zeker zijn broek niet scheuren aan de komst van Kompany"

"Anderlecht gaat zeker zijn broek niet scheuren aan de komst van Kompany"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dat er vragen zijn die in de praktijk zullen moeten beantwoord worden, lijkt duidelijk. Maar de komst van Vincent Kompany gaat Anderlecht zeker geen windeieren leggen. Daar is sporteconoom Trudo Dejonghe duidelijk over.

Eerst en vooral de transferperiode: Anderlecht moet eerst verkopen. "Vergelijk het met de uitverkoop van een winkel’, zegt sporteconoom Trudo Dejonghe in Dag Allemaal. ‘Anderlecht zit met een cashflowprobleem en dus zetten ze hun minderwaardige producten in de uitverkoop. Daar gaan ze verlies op maken, maar dat nemen ze voor lief. Want anders kunnen ze de spelers niet kopen waar Kompany z’n zinnen op gezet heeft."

Want Coucke mag zelf niet voor mecenas spelen. "Een club mag niet meer geld uitgeven dan er in de loop van het seizoen binnenkomt. Je kan wel eens een kapitaalsverhoging doen, zoals Coucke eerder dit jaar nog deed. Toen pompte hij meer dan 30 miljoen euro in de club. Maar blijkbaar is dat nog niet voldoende."

Abonnementenverkoop

En het loon van Kompany zal snel terugverdiend zijn. "Ik denk dat de totale kostprijs wel zal meevallen. Ze moesten geen transfergeld betalen voor Kompany, hé. Hij was einde contract en dus transfervrij. Dus als hij dan pakweg 2,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen, dan is dat nog altijd minder dan de gangbare transferprijs voor een degelijke speler."

"Er zullen toch wel een paar duizend abonnementen meer verkocht worden nu. En het Kompany-truitje zal in de fanshop ook wel een bestseller worden. Dus hun broek scheuren aan de komst van Vincent zullen ze wellicht niet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties