Die "Kompany is de baas" zou wel eens heel letterlijk mogen genomen worden: Coucke en Verschueren gaven hem alle sleutels in handen

Die "Kompany is de baas" zou wel eens heel letterlijk mogen genomen worden: Coucke en Verschueren gaven hem alle sleutels in handen

"Kompany zou ook een goeie voorzitter zijn", aldus Frank Arnesen in L'Avenir vandaag. Maar is de man dat niet al bijna? Nog voor hij gearriveerd is? Zonder aarzeling hebben Marc Coucke en Michael Verschueren hem alle sleutels van de club overhandigd.

"Kompany is de baas", zei Verschueren die beruchte zondag toen het nieuws bekend werd gemaakt. Het was het antwoord op de vraag wie nu de ploeg zou leiden en wie voor de tactische richtlijnen zou zorgen. Maar het omhelst zoveel meer. Kompany krijgt een nooit eerder geziene macht op Neerpede.

Bestuurlijke beslissingen

Alle personeelsleden zullen maar beter meteen mee zijn in het verhaal, want de wil van de Anderlechtse god zal wet zijn. Nooit eerder kreeg een coach zoveel zeggenschap over het transferbeleid. Kompany moet het professionalisme dat hij leerde in elf jaar Manchester City overbrengen op Anderlecht.

Dat betekent dat iedereen zijn rol zal moeten kennen en daarin naar de perfectie zal moeten streven. Daarom ook dat Anderlecht nog niet bekend heeft gemaakt wie volgend seizoen de beloftencoach zal worden. Dat is een beslissing die Kompany moet nemen. Ook nog nooit eerder gebeurd... Maar de jeugd is de basis en dat is ook zijn verantwoordelijkheid. Dus wil hij de juiste man op de juiste post.

Structuur

De verdediger krijgt dus in alle geledingen een vinger in de pap. Misschien niet slecht, want wat we van een paar mensen hoorden was dat het allemaal wat door elkaar liep het voorbije anderhalf jaar. Fred Rutten probeerde een structuur neer te zetten, maar stuitte op te veel tegenkanting. Wedden dat niemand dat gaat durven bij Kompany?

Er moet weer orde in de chaos geschept worden. En met te veel bazen die de beslissingen nemen is dat niet makkelijk. Kompany kreeg dus de sleutels en gaat die ook gebruiken. En wie durft zeggen dat hij in de toekomst niet echt de voorzitter wordt?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties