Brengt 'mister Mazzu-time' offensiever voetbal bij Racing Genk?

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Brengt 'mister Mazzu-time' offensiever voetbal bij Racing Genk?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu is maandagnamiddag officieel voorgesteld bij Racing Genk. De 53-jarige coach verdiende de afgelopen jaren zijn strepen bij Charleroi.

‘Mazzu-time’ is een begrip geworden in België: de winning goal scoren in de absolute slotfase van een wedstrijd.

Het typeert Mazzu. Hij was bij Charleroi zeker niet de meest offensieve coach. “Ik speel op de manier die het beste bij mijn club past”, zei hij daarover een tijdje geleden. “Ik ben eigenlijk een offensieve coach, maar heb hier niet het materiaal om aanvallend te spelen.”

Bij Racing Genk zal hij dat materiaal wel hebben. In Genk zijn ze bovendien aanvallend voetbal gewend.  Kan Mazzu in Limburg offensiever voetbal brengen dan bij Charleroi?

Mazzu heeft natuurlijk zijn reputatie tegen. In zijn eerste vier seizoenen bij de Zebra’s scoorde zijn team gemiddeld maar 37 keer in de reguliere competitie. in het seizoen 2016-2017 haalde Charleroi zelfs play-off 1 met amper 33 doelpunten.

Zowel dit seizoen als het vorige scoorde Charleroi toch 43 keer in de reguliere competitie. Dit jaar waren dat er bijvoorbeeld vier meer dan Antwerp.

Mazzu wou dit jaar eigenlijk nog offensiever spelen: hij begon aan het seizoen met een 4-3-3, maar schakelde na een drie op vijftien terug naar een defensievere variant van de 4-2-2-2.

Mazzu speelde de afgelopen seizoen verschillende systemen en zal dat wellicht ook bij Genk doen. Ook in Genk zal het ‘aanvallen als het kan, verdedigen als het moet’ worden. Zeker met het oog op de Champions League.

De Italo-Belg deed het de afgelopen jaren uitstekend ondanks het bescheiden budget van Charleroi. In Limburg zal hij over een groep van een ander kaliber beschikken.

Mazzu krijgt bij Genk de kans om te bewijzen dat hij ‘een offensieve coach’ is. We zijn alleszins benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties