Samuel Bastien over 'zijn' Italië: Tegen Juve en Inter spelen, zijn shirtcollectie en de raad van Mertens en Nainggolan
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Sassuolo
| 5 reacties

Samuel Bastien blikt terug op zijn periode in de Serie A en de matchen tegen Juventus en Inter

Samuel Bastien over 'zijn' Italië: Tegen Juve en Inter spelen, zijn shirtcollectie en de raad van Mertens en Nainggolan

De match van zaterdag zal voor Samuel Bastien wellicht iets specialer worden dan voor zijn collega's bij de Jonge Duivels. Drie jaar heeft de middenvelder van Standard in Italië gevoetbald, een enorm leerproces zo gaf hij zelf aan.

Hoogstwaarschijnlijk is de match tegen Italië ook de laatste voor de Jonge Duivels op deze Euro U21. Samuel Bastien wil dan ook met volle teugen genieten van elke minuut die hij tegen Italië zal spelen.

"Ik heb hier drie jaar doorgebracht en om dan naar Italië terug te keren, maar dan met je land, dat doet toch wel wat met me", legde de middenvelder die tegen Spanje zijn EK-debuut maakte uit. 

Doorgestuurd bij Anderlecht 

Even terugspoelen in de carrière van Bastien: in 2015 verliet hij Anderlecht, waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot, met twee A-matchen in de benen en weinig toekomstperspectief.

"Ze hebben me toen laten verstaan dat als ik bij de club zou blijven, dat ik dan niet veel speelgelegenheid zou krijgen. Toen heb ik het risico genomen om naar de Avellino te verkassen, in de Serie B", aldus de Jonge Duivel op een persconferentie in het gloednieuwe oefencentrum waar de Jonge Duivels zich op de EK-matchen voorbereiden.

"Sommigen zouden bang hebben om naar Italië te trekken, maar als je carrière in het slop zit, dan moet je keuzes maken."

Souvenirs van Radja en Dries

En na slecht één seizoen in de Serie B tekende Bastien bij Chievo Verona. "Dat blijft mijn beste herinnering aan Italië. Anderhalf jaar nadat ik bij de reserven van Anderlecht speelde, zette ik mijn kribbel onder een contract in de Serie A", glunderde hij.

"Spelen tegen Inter Milaan, Juventus, AC Milan, dat zijn mooie souvenirs. Ik heb er ook een mooie shirtcollectie aan over gehouden, bijvoorbeeld van Dries Mertens en Radja Nainggolan. Na de match kwamen ze dan iets tegen me zeggen. 'Blijven werken, want in het voetbal kan alles zeer snel gaan.' Het zijn topkerels waar ik veel aan heb gehad", aldus Bastien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties