Emilio Ferrera over zijn aanpak: "Anderlecht zal het nooit meer meemaken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Emilio Ferrera wil spelers beter maken

Emilio Ferrera over zijn aanpak: "Anderlecht zal het nooit meer meemaken"
Foto: © photonews

Emilio Ferrera is tegenwoordig coach van het Luxemburgse Dudelange - die vanavond al in de voorrondes van de CL in actie komen - en heeft in samenwerking met Standard een jeugdacademie neergezet in Aalst. De trainer heeft een aparte manier van werken.

Ferrera heeft er al een heel parcours opzitten in het Belgische voetbal en werd veelal geroemd om zijn tactische kwaliteiten én zijn doorgedreven aanpak. Maar hij staat ook te boek als een harde trainer. "Ik wil niet hypocriet zijn, tuurlijk wil ik winnen, maar ik heb nooit gelééfd voor de resultaten - ik haal meer voldoening als ik spelers kan overtuigen van een filosofie, van een methode", zegt hij in HLN.

"Ik zou ermee kunnen leven, mocht op het einde van mijn carrière het lijstje met spelers die zeggen: 'Ferrera heeft mij beter gemaakt' langer zijn dan het lijstje met titels."

Anderlechtse beloften: het bewijs dat mijn methodiek werkt

Bij de Anderlechtse beloften zette hij wel iets neer. "Wij trainden de ochtend van de wedstrijd, de tegenstander werd nauwelijks gescout. En toch zijn we kampioen geworden zonder één duel te verliezen, met het mooiste voetbal dat toen in België werd gespeeld. Omdat - wat ik je daarnet vertelde - elke speler leerde voetballen in het collectief."

"Anderlecht zal het nooit meer meemaken: ácht jongens die aan het seizoen begonnen bij de beloften zijn in de maanden erop aan de aftrap verschenen in de eerste ploeg onder Vanhaezebrouck. Het bewijs dat mijn trainingsmethodiek werkt, zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties