Aanvoerder KV Kortrijk ziet vooral sterke organisatie: "Maar er is nog ruimte voor progressie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Aanvoerder KV Kortrijk ziet vooral sterke organisatie: "Maar er is nog ruimte voor progressie"
Foto: © photonews

De eerste match van het seizoen op het veld van de landskampioen verliezen: een schande is het zeker niet. Er zit muziek in dit Kortrijk, maar ook aanvoerder Hannes Van der Bruggen ziet nog ruimte voor verbetering.

Kortrijk opende het seizoen met een 2-1 nederlaag - ondanks een voorsprong - maar vooral de organisatie die er stond zal coach Yves Vanderhaeghe tevreden stellen. "Qua organisatie zat het wel goed. Goed gesloten en alle ruimtes bezet, maar aan de bal moeten we nog meer automatismen creëren", stelt Hannes Van der Bruggen vast. 

Het probleem van de Kerels was echter kansen creëren. Behalve het doelpunt van De Sart - een afstandsschot - kon Kortrijk zich aanvallend te weinig uitleven. "Overmoedig moeten we zeker niet worden na die 2-1 nederlaag op het veld van de kampioen", beseft de aanvoerder van de West-Vlamingen. "Er is nog ruimte voor progressie, wat een goed teken is."

Charleroi dit weekend

"En dan gaan zeker nog mooie dingen zien van dit Kortrijk. Te beginnen met de volgende wedstrijd tegen Charleroi. Wat ik meeneem naar volgend weekend? De organisatie die goed stond tegen Genk. Bovendien gaan niet alle ploegen zo hoog druk zetten als Genk. Ook aanvallend is het niet slecht. Er zit muziek in. Zeker als er nog enkele opties bijkomen", besluit Van der Bruggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties