Een veelbelovend begin en waardevolle punten, wat zeker nodig was: "Er komen zware matchen aan voor Moeskroen"

Nils Wens
| 1 reacties
Een veelbelovend begin en waardevolle punten, wat zeker nodig was: "Er komen zware matchen aan voor Moeskroen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Excel Moeskroen werd door sommigen aangewezen als een van de belangrijkste kandidaten voor degradatie, maar ze slaagden er toch in om het kampioenschap perfect te starten, door drie punten te winnen op het veld van STVV.

Drie punten en vertrouwen die zeker tellen, want nu vatten ze één van de meest moeilijke periodes van het seizoen aan: Met Anderlecht, AA Gent en Standard wachten drie top 6 kandidaten op Moeskroen. Ze zullen dus vrij snel weten waar ze staan en wat het team onder leiding van Bernd Hollerbach kan verwachten.

Vasic, Allagui en Olinga: zij hebben Excel gelanceerd.

Bernd Storck, Taiwo Awoniyi, Manuel Benson, Selim Amallah en Mergim Vojvoda zijn vertrokken, waardoor Moeskroen weer moest opbouwen. Met een andere Duitser aan het roer en enkele risico's op de transfermarkt. De eerste van hen liet direct zijn klasse zien. Op 33-jarige leeftijd kwam Sami Allagui aan met ervaring. Hij heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven.

En dan is er Fabrice Olinga. De Kameroener, die niet langer in Bernd Storcks plannen zat, had niet meer gespeeld sinds....... 26 december 2018. Dankzij het vertrouwen van zijn nieuwe coach, herwon hij zijn spelvreugde en scoorde hij met een prachtige vrije trap. zijn tweede doelpunt voor Moeskroen. Dat is bijna twee jaar na de eerste.

De derde sterke man van deze eerste overwinning, en dat is geruststellend voor de toekomst, is Vaso Vasic. De Servische doelman hield zijn netten schoon tegen STVV. Een geweldige prestatie die hem een plaats in ons team heeft opgeleverd en het is zeer goed nieuws voor Moeskroen,want de toekomst van Jean Butez bij Moeskroen is nog onzeker.

En wat nu? Een zware periode

Psychologisch gezien, maar ook puur boekhoudkundig gezien, zullen deze drie punten enorm belangrijk zijn voor Moeskroen. Vooral omdat ze nu tegen enkele grote ploegen moeten spelen. Anderlecht en Gent thuis, dan uit bij Standard.

Het goede nieuws? Deze drie wedstrijden waren vorig seizoen vrij succesvol voor Excel. Tegen Gent en Anderlecht wonnen de Hurlus eind 2018 en in Sclessin was Moeskroen ook sterk. Gala wedstrijden om de Canonnier weer in brand te zetten? Antwoord binnen de komende drie weken.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties