Interview Eupen wil dit seizoen "iets moois" neerzetten: "Tegen het Gent van donderdag is er iets te doen"
Redactie
| 2 reacties

Siebe Blondelle wil dit seizoen weer progressie maken met Eupen

Eupen wil dit seizoen "iets moois" neerzetten: "Tegen het Gent van donderdag is er iets te doen"
Foto: © photonews

Eupen heeft zijn leergeld betaald. Nadat ze zich een paar keer maar met de hakken over de sloot wisten te redden met Jordi Condom aan het roer, werd er door Claude Makelélé het realistischere voetbal geïntroduceerd. Met San José Benat willen ze een balans vinden tussen de twee stijlen.

Een nieuwe coach, een nieuwe spelerskern, een nieuw systeem... "Ik denk zeker niet dat we verzwakt zijn", aldus Siebe Blondelle, de ervaren kracht in de Panda-afweer. "We hebben veel nieuwe speler en er moet nog wat gewerkt worden aan het systeem. We willen zo snel mogelijk punten binnenhalen."

De Oostkantonners werden wel niet gespaard door de kalendermaker: Antwerp, Gent en Club Brugge in de eerste vier speeldagen... "Ja, en met Antwerp kwamen we direct tegen een ploeg uit die er wel al staat, een stabiele ploeg ook. Als we zondag het Gent van donderdag tegen Viitorul treffen, maken we wel een kans."

Misschien kunnen we iedereen wel verrassen

Eupen wil niet zomaar een meeloper zijn dit seizoen. "De prioriteit is natuurlijk zo snel mogelijk zeker zijn, maar dit is ook een club die elk seizoen progressie wil maken", weet Blondelle te vertellen. "Het moet iets beter dan vorig jaar, iets meer voetbal weer laten zien. Maar we moeten natuurlijk ook realistisch zijn. Want we zijn weer in opbouw."

"Toch willen we de fans ook goed voetbal laten zien. Onder Makelélé was het belangrijk om de nul te kunnen houden, nu moeten we de balans vinden tussen aanval en verdediging. Misschien kunnen we wel iedereen verrassen."

Blondelle heeft nog een contract voor één jaar en moet zich dus ook laten opmerken. "Daar ben ik eigenlijk nog niet mee bezig. Ik zie wel wat er komt. Ik hoop met Eupen eerst en vooral iets moois neer te zetten dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties