De ups en downs in de clubcarrière van Anthony Vanden Borre, opnieuw in beeld bij RSCA

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties
De ups en downs in de clubcarrière van Anthony Vanden Borre, opnieuw in beeld bij RSCA

Anthony Vanden Borre heeft gedurende zijn actieve spelerscarrière bij flink wat clubs gespeeld. Nu zou hij benaderd zijn om voor de derde keer naar Anderlecht, de club waar hij vroeger stabiliteit vond, te gaan. Zijn passages bij andere clubs waren nogal wisselvallig: een overzicht.

2003-2007 Anderlecht (1)

Vanden Borre debuteerde als jonge snaak onder de vleugels van Hugo Broos. De rechtsachter viel op door zijn lef en techniek. Hij verzamelde drie titels met paars-wit, maar er kwam steeds meer kritiek op de werkijver en de nonchalance van Vanden Borre, die toen al een Rode Duivel was.

2007 – 2008 Fiorentina

Twee invalbeurten in de Serie A, een basisplaats en een invalbeurt in de Uefa Cup en een keer mogen starten in de beker: een magere balans bij de club uit Firenze, waar hij de kleedkamer deelde met Vieri en Mutu.

2008-2011 Genoa

In zijn eerste anderhalf jaar bij de club kwam hij nog geregeld aan spelen toe, maar in het halfjaar na zijn uitleenbeurt aan Portsmouth haalde hij de selectie niet meer.

2009-2010 Portsmouth

Tussen zijn twee periodes kwam Vanden Borre een seizoen uit voor Portsmouth in de Premier League. Hij vergaarde flink wat speelminuten, maar de club behoeden voor degradatie zat er niet in.

2011-2012 KRC Genk

Frankie Vercauteren pikte de rechtsachter op bij Genoa nadat hij zes maanden niet had gespeeld. Er werd aan zijn conditie gewerkt en de Limburgers pakten de titel in 2011. In het seizoen dat daarop volgde kwamen er problemen met de technische staf en hij zag zijn contract niet verlengd worden.

2013-2016 Anderlecht (2)

Terug naar het vertrouwde nest! RSCA gaf Vanden Borre een nieuwe kans, nadat hij langer dan een half seizoen zonder club zat. Hij maakte zelfs zijn WK-debuut voor de Rode Duivels, maar na het toernooi begonnen zijn vedettenstreken op te spelen.

2016 Montpellier

Hasi verwees Vanden Borre naar de B-kern en Weiler verhuurde hem aan Montpellier. In de Ligue 1 verscheen hij in de eerste elf matchen negen keer aan de aftrap. Daarna viel het weer stil, de motivatie was weg. Gedaan met voetballen, of … ?

2017 TP Mazembe

… of toch niet gedaan. Vanden Borre werd met bijzonder veel bombarie onthaald in Congo, maar het Afrikaans avontuur draaide uit op een teleurstelling. Na slechts 182 speelminuten kondigde AVdB zijn afscheid aan, maar nog niet zijn pensioen.

? - ? Anderlecht

Volgens de laatste geruchten zou Vanden Borre door Vincent Kompany zijn benaderd om andermaal terug te keren naar Anderlecht. Blijft het bij een gerucht, of zorgt Vanden Borre voor misschien wel de strafste transfer van een nu al dolle transferperiode?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties