Wat een verhaal! Bolton heeft géén spelers, géén geld, géén shirts... maar speelt iedere week voor 16.000 fans!
Redactie
| 2 reacties

Bolton Wanderers FC staat aan de rand van de afgrond

Wat een verhaal! Bolton heeft géén spelers, géén geld, géén shirts... maar speelt iedere week voor 16.000 fans!
Foto: © photonews

Bolton Wanderers FC. Bij menig voetbalfan zal de naam een belletje doen rinkelen. De withemden zijn afgezakt en schrijven nu een heel opmerkelijk verhaal.

Bolton Wanderers FC was tussen 1995 en 2012 een vaste waarde in de Premier League. Meer zelfs: met spelers als Jussi Jääskeläinen en Johan Elmander haalden the Trotters zelfs een keertje de toenmalige UEFA Cup.

Anno 2019 is het echter kommer en kwel in het Macron Stadium. Zware financiële problemen zorgden ervoor dat Bolton vandaag is afgegleden naar de Football League One, het derde niveau over het Kanaal.

Maar dat is niet alles. De huidige kern telt geen enkele profspeler. Het zijn jeugdspelers van Bolton die zich proberen te tonen. De club heeft zelfs geen eigen shirt meer... De withemden treden wekelijks aan met een elftal van gemiddeld negentien lentes en moesten zelfs al een keertje forfait geven wegens een gebrek aan voetballers. 

Met andere woorden: het wordt lastig om degradatie af te wenden. Zeker als je weet dat Bolton als extra sanctie het seizoen met twaalf strafpunten moest starten. 

Momenteel staan de withemden... voorlaatste

Maar er is ook leuk nieuws te melden. De fans blijven onvoorwaardelijk achter hun team staan. Bolton speelt gemiddeld voor 16.000 fans en voor uitwedstrijden is elk kaartje verkocht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties