Het plan van Standard werkte niet: "We hebben onze eerste helft gemist."

Jordan Horwood
Nils Wens en Jordan Horwood
| 1 reacties
Het plan van Standard werkte niet: "We hebben onze eerste helft gemist."
Foto: © photonews

De Standard-spelers zaten na de nederlaag tegen Anderlecht op dezelfde golflengte. Ze voetbalden geen kansen bij elkaar voor de rust.

Onherkenbaar. De Rouches wisten dat Anderlecht van deze Clasico gebruik zou maken om aan de slag te gaan, maar het was niet het geval. Qua creativiteit en betrokkenheid was het duidelijk anders dan wat we al in Sclessin hebben gezien. "We weten dat een gewond beest altijd gevaarlijk is. Ze werden wakker, maar we misten onze eerste helft, het was onze fout," zei Mergim Vojvoda.

"We hadden hun spel goed geanalyseerd, we wisten dat ze veel op de flanken speelden en met twee aanvallende middenvelder. Maar we probeerden ons beter te verdedigen tegen hun systeem in plaats van ons voetbal te spelen. We hadden kansen na de pauze, we hadden een goede tijd, maar het lukte ons niet om een doelpunt te maken. Anderlecht had de wedstrijd niet in de hand en kreeg geen kansen in de tweede helft."

Mpoku

Standard was te afwachtend. "We wisten dat Anderlecht een goede start maakte en ons plan werkte niet goed, we hadden geen haast en we voldeden niet aan het plan", aldus Mpoku.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties