Vormer onzeker voor de stadsderby: Brugs middenveld dunner bezaaid dan het doet uitschijnen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

Is Club Brugge, in de breedte, onderbemand op het middenveld?

Vormer onzeker voor de stadsderby: Brugs middenveld dunner bezaaid dan het doet uitschijnen
Foto: © photonews

Zaterdag staat de Brugse stadsderby op het programma, maar het is nog lang niet zeker of aanvoerder Ruud Vormer van de partij zal zijn. Hij is namelijk al heel de week ziek. Philippe Clement heeft een evidente optie om hem te vervangen, maar dan zijn de voor de hand liggende keuzes al opgebruikt.

Als Vormer effectief niet kan spelen, dan valt de keuze ongetwijfeld op Rits, Balanta en Vanaken in het driemansmiddenveld. Een andere mogelijkheid is om Schrijvers op de 10 te zetten en de Gouden Schoen van 2018 een rijtje naar achter te schuiven.

4 pure middenvelders

Door de ziekte van Vormer valt het wel op hoe dun bezaaid de mogelijkheden voor Club op het middenveld zijn. Toegegeven, het drietal dat tot hier toe alles gespeeld heeft is niet blessuregevoelig, maar met beker- en Champions Leaguevoetbal weet je natuurlijk nooit.

Daarbij komt nog dat Amrabat, die voor de positie van meest verdedigende middenvelder, mocht vertrekken en ook Brandon Baiye verkaste transfervrij. Het 18-jarig talent kwam slechts sporadisch in actie en komt nu uit in de Franse tweede klasse.

Weer met 5 achterin?

Met Vanaken op de 10 en Schrijvers als diens doublure en Rits en Balanta die met elkaar de strijd aangaan om de positie van defensieve middenvelder is de positie van Vormer de enige die niet dubbel bezet is.

Clement zou ook voor een ander systeem kunnen kiezen. Hij zou zijn troepen bijvoorbeeld kunnen opstellen zoals de Rode Duivels tegen Schotland: met vijf (of drie, de vleugelbacks er niet bijgerekend) achteraan en met twee middenvelders. Aan de drietand vooraan moet dan niet gesleuteld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties