Het gouden aanvalsduo aanvalstrio van Essevee: "Ze hebben allemaal hun kwaliteiten" en "Eerste verdedigers"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Het gouden <S>aanvalsduo</S> aanvalstrio van Essevee: "Ze hebben allemaal hun kwaliteiten" en "Eerste verdedigers"
Foto: © photonews

Cyle Larin, Saido Berahino en Dimitri Oberlin. Zulte Waregem heeft spitsen waar veel ploegen jaloers kunnen op zijn. En dus valt het niet uit te sluiten dat we ze vaker allemaal op het veld gaan zien.

"Oberlin kon meteen scoren bij zijn debuut, hij heeft zeker kwaliteiten", aldus Francky Dury. "Niet vergeten dat hij vorig seizoen nog scoorde in de Champions League voor een ploeg als Basel, dan kan je iets", was hij eerder al vol lof.

"En ook Berahino is al belangrijk met zijn doelpunten. Larin is dan weer een ongelooflijke targetman, die enorm balvast is om de rest te laten aansluiten en zo belangrijk te laten zijn", kan Dury zijn lof niet onder stoelen of banken steken voor zijn aanvallers.

Balans op het middenveld

"Maar ik kijk dan meteen verder. We werken nu aan nog meer balans op het middenveld en dan kunnen we groeien in het seizoen", aldus nog de oefenmeester van Zulte Waregem. Ook tegen Eupen werden de drie in de eerste helft voorin samen uitgespeeld.

Ook Sammy Bossut genoot al meermaals in zijn doel: "Met de mannen die we nu vooraan staan hebben, is het ook plezant keepen. Ze lezen het spel heel goed en benutten heel goed de ruimte die vooraan ligt. Ze zijn ook de eerste verdedigers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties