Interview "Wat Dante Vanzeir zo sterk maakt? Hij heeft schijt aan alles"

"Wat Dante Vanzeir zo sterk maakt? Hij heeft schijt aan alles"
Foto: © photonews

Afgelopen vrijdag beleefde KV Mechelen een moeilijke avond in Kortrijk. Ze gingen uiteindelijk toch met de drie punten aan de haal na onder meer twee knappe doelpunten van Dante Vanzeir, die zijn draai bij Malinwa snel gevonden heeft.

Wij spraken met Michel Ribeiro, jarenlang techniektrainer van de jeugd van KRC Genk. Hij werkte jarenlang samen met Dante Vanzeir en kent hem als geen ander. “Dante is iemand waarvoor ik ontzettend veel respect heb. Hij kende twee zware knieblessures op cruciale momenten in zijn carrière. Het vergt ontzettend veel karakter en doorzettingsvermogen om hiermee om te gaan, zowel fysiek als mentaal.”

“Hij was misschien niet het allergrootste talent in de jeugd, maar had zeker zijn plaats in de academie. Hij is zo’n atletische speler geworden, met ijzersterke bovenbenen. Hij liet bij vlagen zien dat hij iets aparts in zich had, wat uiteindelijk in een contract resulteerde. Dante kon de gemakkelijkste kans de nek omwringen om even later een beauty te scoren, zoals bijvoorbeeld die knappe volley van vrijdag tegen KV Kortrijk.”

 

“Ik had Vanzeir graag in Genk-shirt gezien”

Vanzeir maakte deze zomer – na een korte tussenstop in Genk – de overstap van Beerschot naar KV Mechelen, wat gevoelig ligt bij de fans.  Toch is Vanzeir er op korte tijd in geslaagd zich in de harten van de Malinwa-fans te voetballen. Voor Michel Ribeiro is dit niet verbazend. “De sterkte van Dante is dat hij schijt heeft aan alles. Hij gaat geen uitdaging uit de weg en is bereid om hard te werken.”

De voorbereiding van dit seizoen werkte Vanzeir af bij KRC Genk en hij scoorde nog in de Supercup, nota bene tegen KV Mechelen. Toch werd hij opnieuw uitgeleend door de landskampioen. “Ik had hem graag in Genk-shirt gezien dit seizoen, maar ik ben ervan overtuigd dat Vanzeir zeker nog toekomst heeft bij Genk als hij zo blijft evolueren. Kijk naar de ontwikkeling die Leandro Trossard gekend heeft na diverse uitleenbeurten. Al is het ongetwijfeld beter voor Dante om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Het zou niet goed zijn voor hem om wedstrijden te moeten spelen bij de beloften. Dat deed hij al vanaf zijn 16 jaar, daar heeft hij nu niets meer aan”, besluit de 43-jarige ex-profvoetballer van onder meer KRC Genk, Telstar en Den Bosch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties