Twee eersteklassers blazen aftocht in de beker: amateurs van Rebecquoise wippen Cercle Brugge, Westerlo wint na spektakelstuk op de Freethiel

Simon Wauters
| 10 reacties

De 1/16e finale was meteen het eindstation voor twee eersteklassers in de beker van België. Waasland-Beveren en Cercle Brugge zijn uitgeschakeld.

Vooral in het geval van de Bruggelingen is dat pijnlijk. Ze lieten zich namelijk aftroeven door Rebecquoise, een club uit de tweede amateurklasse.

Cercle Brugge domineerde (logischerwijze) wel, maar kwam al snel op achterstand. Na tien minuten week een schot van Rosy af op het been van Panzo: 0-1. Kort voor het half uur werd het zelfs bijna 0-2. Hubert moest alles uit de kast halen om Niassa van de 0-2 te houden. Halverwege stond het 0-1.

Wie dacht dat Cercle na een donderpreek in de kleedkamer zou reageren, kwam bedrogen uit. Een driedubbele wissel op het uur zorgde voor een korte stroomstoot, maar nadien viel de Vereniging helemaal stil. Rebecquoise naar de laatste zestien, dus.

Waasland-Beveren - Westerlo

Ook Waasland-Beveren bekert niet meer verder. De thuisploeg kwam nochtans 3-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 3-4. Het winnende doelpunt viel diep in de extra tijd.

Janssens bracht de bezoekers iets voorbij het half uur op voorsprong, maar amper twee minuten later maakte Emmers gelijk. In de slotfase van de eerste helft zette Durmishaj nog twee strafschoppen om: 3-1 halfweg.

Een owngoal van Keita bracht de bezoekers opnieuw in de wedstrijd en één minuut later stond het al opnieuw gelijk. Gboho zorgde voor de derde, bezoekende treffer.

De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, tot De Schryver er in minuut 92 3-4 van maakte. Een zoveelste opdoffer voor Waasland-Beveren.