Zo stemden Hazard, Martinez, Messi en C. Ronaldo op de FIFA-awards: hun top-3
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Roberto Martinez en Eden Hazard stemden voor de FIFA-awards onder meer op Messi en Mané

Zo stemden Hazard, Martinez, Messi en C. Ronaldo op de FIFA-awards: hun top-3
Foto: © photonews

Maandagavond werden de FIFA-awards uitgereikt op een gala in Milaan. Lionel Messi won de onderscheiding voor beste speler. Hij verzamelde het grootste aantal punten, uitgedeeld door de bonscoaches en aanvoerders van alle nationale teams.

De puntenverdeling ging als volgt: stem 1 leverde vijf punten op voor de verkozene, stem 2 drie punten en stem 3 één punt.

Roberto Martinez

De bondscoach koos voor zijn aanvoerder bij de Rode Duivels als beste speler. Frenkie De Jong en Lionel Messi kregen zijn overige twee stemmen.

Lionel Messi

De ietwat verrassende eerste keuze van de uiteindelijke winnaar viel op Sadio Mané van Liverpool. De Argentijn gaf drie punten aan Cristiano Ronaldo en had ook nog een puntje over voor zijn nieuwe ploegmaat bij FC Barcelona Frenkie de Jong.

Cristiano Ronaldo

Ook de Portugees stemde op een ploeggenoot. Hij had de meeste punten over voor Matthijs De Ligt. Frenkie de Jong was zijn tweede keus en Kylian Mbappé vervolledigde de lijst.

Eden Hazard

De aanvoerder van de Rode Duivels koos ook voor Champions-League winnaar Sadio Mané. Virgil Van Dijk, uiteindelijk tweede in de verkiezing, kreeg drie punten van Hazard. Zijn derde stem ging naar Messi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties