Veelbelovend talent komt aan de oppervlakte bij Club Brugge: "We hebben al een tijdje in de gaten dat zijn potentieel meer dan gemiddeld is"

Clint Vens
| 2 reacties
Veelbelovend talent komt aan de oppervlakte bij Club Brugge: "We hebben al een tijdje in de gaten dat zijn potentieel meer dan gemiddeld is"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De doelstelling bij Club Brugge was naast het kampioenschap, Champions League en beker ook meer kansen geven aan de eigen jeugd. Met Charles De Ketelaere stond er woensdag alvast een jeugdproduct in de basis bij blauw-zwart in de Beker van België.

En de jonge linkspoot deed het zeker niet onaardig tegen Franc Borains. Voor Pascal De Maesschalck, hoofd van de Club Academy, is dit geen verrassing: "Het was vorig seizoen al duidelijk dat Charles zijn kans moest krijgen tijdens de voorbereiding", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Doorzettingsvermogen en communicatief sterk

Ook in het kopje zit het goed bij de 18-jarige aanvallende middenvelder. Op zijn zestiende kampte De Ketelaere met enkele blessures, maar hij zette zich toch door. Volgens De Maesschalck beschikt de youngster dan ook over een sterke persoonlijkheid die op een rustige en duidelijke manier communiceert.

Al probeert het hoofd van de Brugse jeugdopleiding de verwachtingen ook wat te temperen: "Voor zijn eerste jaar bij de A-kern is het al erg mooi dat hij soms de selectie haalt. We willen geen stappen overslaan, maar hebben al een tijdje in de gaten dat zijn potentieel meer dan gemiddeld is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties