UPDATE: Geschillencommissie mildert straf voor Schoofs
Arjen T'Sjoen
| 12 reacties

Rob Schoofs krijgt twee duels schorsing opgelegd van de Geschillencommissie

UPDATE: Geschillencommissie mildert straf voor Schoofs
Foto: © photonews

Vorig weekend kreeg Rob Schoofs een rode kaart in de wedstrijd tegen Club Brugge. De centrale middenvelder kwam te laat bij Krépin Diatta en werd na een tussenkomst van de VAR uitgesloten.

Het Bondsparket vorderde een straf van drie speeldagen en een boete van 3000 euro voor Rob Schoofs. Die sanctie vinden ze bij KV Mechelen te zwaar: "Rob Schoofs wou absoluut niet de fysieke integriteit van de speler in gevaar brengen. Er was zeker en vast contact, maar niet van die aard dat Diatta geblesseerd raakte", tekende Het Nieuwsblad op tijdens de zitting.

"Schoofs kreeg de rode kaart in minuut 29 dus dat heeft zeker invloed gehad op de wedstrijd. Schoofs protesteerde ook niet en hij heeft ook geen kwalijk verleden", sloot advocaat Thierry Lammar af. Schoofs nam ook zelf nog even het woord: "Het was terecht rood, maar normaal maak ik niet zo'n fouten. Ik wilde de bal spelen en had niet de intentie om Diatta te raken. De intensiteit van de tackle was ook niet zo hoog." Vandaag kent KV Mechelen nog het besluit, daar kan het ook nog verzet tegen aantekenen. 

UPDATE: Rob Schoofs wordt uiteindelijk veroordeeld tot twee duels schorsing en twee wedstrijden voorwaardelijk. Dat besliste de Geschillencommissie van het Profvoetbal nadat KV Mechelen in beroep ging toen het Bondsparket een straf vorderde van drie speeldagen schorsing. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties