Neymar jubilaris bij Seleçao

Redactie
Neymar jubilaris bij Seleçao
Foto: © Photonews

De competities in Europa zijn opnieuw begonnen en dat wil zeggen dat er heel wat nieuws is. Wij houden u via dit overzicht ook op de hoogte van de kleine nieuwtjes die er dagelijks te rapen vallen.

Neymar jubilaris bij Seleçao

Neymar neemt het met Brazilië in een vriendschappelijke interland op tegen Senegal. De match gaat door in Singapore en zal in het teken staan van Neymar, want het wordt zijn honderdste wedstrijd in het shirt van de 'Goddelijke Kanaries'.

Sprokkels

Waasland-Beveren laat Kobayashi naar huis vertrekken

Waasland-Beveren heeft volgens Het Laatste Nieuws toestemming gegeven aan Yuki Kobayashi om terug te keren naar zijn eigen land. 


'Gek plan Premier League-club'

In de Engelse media een wel héél vreemd bericht: minstens één club uit de Premier League zou voorgesteld hebben de competitie uit te spelen in China. 


Wat met Eredivisie?

De Eredivisie gaat vooralsnog door, maar AZ, PSV en Ajax zouden er liefst mee ophouden. Feyenoord vindt het nog te vroeg om te beslissen.


KAS Eupen heeft nieuwe chef opleiding

Bernd Rauw is de nieuwe chef opleiding bij KAS Eupen. Dat laat alvast Het Laatste Nieuws weten. Rauw is een ex-jeugdspeler van Standard.


Ploegmaat Vermaelen heeft corona

Met Gotoku Sakai is nu ook een ploegmaat van Thomas Vermalen bij het Japanse Vissel Kobe besmet geraakt met corona.


Genk laat wie wil naar huis trekken

Ook bij KRC Genk hebben ze inmiddels besloten dat de buitenlanders die dat willen naar hun eigen land mogen afreizen in afwachting van het einde van de coronacrisis. Ze zullen wel intensief opgevolgd worden.


UEFA komt deze week samen, plan ligt op tafel

De UEFA zal deze week via een nieuwe conference call bekijken wat er mogelijk is voor de afwikkelingen van de diverse Euroepse competities. UEFA-baas Ceferin trekt daarbij de kaart dat alles voor 30 juni moet afgehandeld zijn - de Premier League had al een plan tot half juli klaarliggen.


Drukke agenda voor Pro League donderdag

Donderdag staat een ­nieuwe raad van bestuur van de Pro ­League geprogrammeerd. Het zal een videoconference call worden met een héél drukke agenda. De toekomst van de competitie, de afwikkeling van dit seizoen én een en ander over de tv-gelden. 


Geetbets niet eerste, maar wel kampioen

Opmerkelijk: in de derde provinciale A in Brabant is Geetbets kampioen. Ze stonden tweede op een punt van de leider, maar hadden een match minder gespeeld.


MVV Maastricht en Fuat Usta scheiden na dit seizoen

De wegen tussen MVV Maastricht en Fuat Usta scheiden na dit seizoen. Dat heeft de club uit Maastricht bekendgemaakt.


Torhout haalt speler op bij Knokke

Francis Cathenis trekt van Knokke naar Torhout. Dat hebben de West-Vlamingen bekendgemaakt in een persbericht.


Steeds meer mensen in de bres tegen Corona

In Spanje en Italië is de Corona-crisis enorm hard aan het toeslaan. Steeds meer solidariteit treedt ondertussen op. Zo worden her en der maskers gemaakt en doneerde Almeria 1,2 miljoen euro. 


Legende Atlético overleden

José Luis Capon - toch wel een legende voor Atlético Madrid - is overleden ten gevolge van het Corona-virus. RIP, José! 


Nationaal stadion Wales wordt ziekenhuis

Het Millenium Stadium - dat is het nationale stadion van Wales - verandert in een ziekenhuis met 2000 bedden voor mensen die besmet zijn met het coronavirus.


Enorme besparingen bij Juventus

Juventus zorgt voor een enorme besparing de komende maanden. In afspraak met staf en spelers zou het in totaal gaan over niet minder dan 90 miljoen euro tot eind juni. 


Van Imschoot nieuwe coach bij Lierse

Tom Van Imschoot is de nieuwe coach van Lierse. Dat heeft de club bekendgemaakt in een persmededeling. 


Lommel neemt afscheid van keeperstrainer

Peter Schildermans traint al acht jaar de doelmannen van Lommel. Zijn contract loopt dit jaar af en het zal niet worden verlengd, weet Het Belang van Limburg. Schildermans gaat op zoek naar een andere uitdaging, liet hij weten bij de krant.


🎥 Spelers KV Oostende roepen op om maatregelen te volgen

De overname en licentie van KV Oostende staan op de helling, maar de spelers proberen daar zo weinig mogelijk aan te denken. In eerste instantie moet de coronacrisis overwonnen worden.

In navolging van heel wat andere clubs stuurde ook de kustploeg een filmpje de wereld in, waarin gevraagd werd de maatregelen van de overheid op te volgen.


Terreinverzorger Antwerp gaat gewoon door

Het zijn vreemde tijden voor iedereen, maar de terreinverzorgen van Antwerp gaat voorlopig door met zijn werk. "Telewerk is voor ons moeilijk", klinkt het in Gazet van Antwerpen.


Clubs in de bres voor de Bijzondere Eredivisie

De coronacrisis treft kinderen en jongeren met een beperking en hun ouders hard. Om hen te ondersteunen heeft de landelijke organisatie van de Bijzondere Eredivisie samen met de deelnemende clubs een alternatief bedacht voor de spelers die nu thuiszitten. VVV-Venlo gaf de aftrap op 26 maart voor een hartverwarmend initiatief.


Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties