Parket kijkt ook naar gokindustrie en JPL-ploegen: "Ik vind dat een vorm van hypocrisie"

Parket kijkt ook naar gokindustrie en JPL-ploegen: "Ik vind dat een vorm van hypocrisie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Propere Handen' is een jaar oud en velen vragen zich af of er nog iets gebeurt. Adjunct-federaal procureur Eric Bisschop houdt zich met de zaak bezig en benadrukt dat ze het niet koud laten worden. En intussen willen ze bij het parket ook andere zaken in het voetbal aanpakken.

Zo is er het probleem van de gokindustrie. "Niemand weet het. Maar als ik op studiedagen mensen van de reguliere gokbedrijven ontmoet, spreken die mij over een underground-wereld waarin miljarden dollars circuleren", vertelt Bisschop in S/V Magazine.

"De gokindustrie vormt een bedreiging voor de integriteit van de sport, omdat criminelen langs die weg heel veel geld kunnen verdienen met weinig risico. Wie zich inlaat met drugs of mensenhandel, komt meer aan de oppervlakte. Gokactiviteiten spelen zich hoofdzakelijk online af."

In de Jupiler Pro League heeft quasi elke ploeg intussen wel een gokbedrijf als sponsor. "Dat vind ik een vorm van hypocrisie. Gokken geraakt zo helemaal ingeburgerd, terwijl het een trigger kan zijn tot het benaderen van mensen en het vervalsen van wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties