Stad Oostende vraagt Marc Coucke om financiële hulp, voorzitter KVO reageert
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 61 reacties

Stad Oostende vraagt Marc Coucke om hulp in stadiondossier

Stad Oostende vraagt Marc Coucke om financiële hulp, voorzitter KVO reageert
Foto: © photonews

Het stadsbestuur van Oostende heeft een brief naar Marc Coucke gestuurd met daarin de vraag om de afbetaling voor het stadion wat te versoepelen.

Toen Marc Coucke KV Oostende verkocht werd er afgesproken dat de kustploeg elk jaar 1,2 miljoen euro zou betalen aan huur. De Versluys Arena werd betaald door de investeringsmaatschappij van de zakenman en eigenaar van RSC Anderlecht.

Het stadsbestuur vraagt volgens Het Nieuwsblad nu een soepelere regeling aan Coucke, want als de club ophoudt te bestaan, dan ziet hij zijn centen ook niet terug. Het is geen geheim dat KVO het moeilijk heeft op financieel vlak na het afscheid van Coucke. Enkele dure spelerscontracten behoren zelfs nog tot de erfenis.

Constructieve medewerking gevraagd

Op de webstek van KVO kwam voorzitter Frank Dierckens alvast met een reactie. "We hebben de club zelfbedruipend gemaakt, maar de hoogste kosten -stadionhuur en spelerscontracten- zijn wel gebleven."

"Daarom knoop ik nu gesprekken aan met Stad Oostende en onze grootste schuldeisers om gezondere, economische afspraken te verkrijgen. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat alle betrokken partijen het beste voor hebben met KVO en constructief willen meewerken aan oplossingen", besloot Dierckens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties