"We hebben de kwaliteiten, maar ..." en "Liever luxeproblemen dan iemand moeten zetten van miserie": Waarom KV Mechelen PO1-ambities mag koesteren

"We hebben de kwaliteiten, maar ..." en "Liever luxeproblemen dan iemand moeten zetten van miserie": Waarom KV Mechelen PO1-ambities mag koesteren
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

"Vraag het ons binnen tien speeldagen nog eens", klonk het bij diverse spelers van KV Mechelen toen werd gepolst naar eventuele ambities om play-off 1 te spelen dit seizoen. Toch mogen De Kakkers wel degelijk ambities koesteren.

Met 20 op 33 is KV Mechelen de beste promovendus sinds de invoering van de play-offs. Dus ook beter dan STVV, dat bij het eerste jaar van de play-offs opende met 17 op 33 én daarna effectief play-off 1 wist te halen. 

Dat moet de burger zeker moed geven om ook te dromen van play-off 1: "Wij dromen niet zoveel. Wij hebben vorig jaar gevochten als leeuwen voor de promotie, dan is gemakzucht in 1A nooit mogelijk. Dat laten mijn spelers ook elke week opnieuw zien", benadrukte Wouter Vrancken.

Passie

En daar ligt misschien wel meteen het verschil. Malinwa laat werkkracht zien voorin, op het middenveld en achterin. Niemand is te beroerd om eens een extra metertje te lopen voor elkaar, waardoor de creatieve breinen - Onur Kaya op kop - kunnen grossieren in penseelstreken en assists.

We weten dat we kwaliteiten hebben, maar ... 

Het maakt van Mechelen een sterk collectief, ook deels ingegeven door het moeilijke vaarwater waarin het vorig jaar succes na succes wist te boeken. Hoe meer kloppen ze kregen, hoe sterker ze intern aan elkaar gingen gaan klitten. Ook dat zie je dit seizoen, want de centrale as is toch grotendeels dezelfde van vorig jaar.

Mét daarbij wel enkele gerichte versterkingen, die ook voor meer slagkracht in de breedte hebben gezorgd: "Swinkels, Engvall en Schoofs waren er niet bij tegen Antwerp. Dat zijn er toch drie die belangrijk waren in ons radarwerk vorig en dit seizoen", merkte Vrancken op. En dan nog kon hij onder meer Vanzeir en Hairemans op de bank houden.

Teamgeest

"Als individu kan je een match winnen, als team win je kampioenschappen of zet je reeksen neer. En ik heb liever luxeproblemen dan dat we iemand op het veld moeten zetten van miserie. Voetbal is een teamsport: het is een cliché, maar er zit nu eenmaal waarheid in."

Kwaliteiten genoeg sowieso bij Mechelen om dit seizoen een eind ver te komen: "Ik weet dat we de kwaliteiten hebben", pikte ook Igor De Camargo in. "Maar laat ons match per match proberen te winnen en niet te ver vooruit te gaan kijken." Slotsom: we zullen het binnen tien speeldagen nog eens moeten gaan vragen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties