Ook ploegmaat bij OHL onder de indruk: "Yanick Aguemon maakte het verschil"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 1 reacties

Kamal Sowah heeft lovende woorden voor Yanick Aguemon

Ook ploegmaat bij OHL onder de indruk: "Yanick Aguemon maakte het verschil"
Foto: © photonews

Het was goed zichtbaar dat OHL enorm had toegeleefd naar de topper tegen Westerlo. De vreugde was groot na de belangrijke zege. De ploeg van Vincent Euvrard had die in grote mate te danken aan Yanick Aguemon, die de aanvallers op uitstekende wijze bediende.

Zijn twee assist spraken voor zich. Nog heel wat andere voorzetten van Yanick Aguemon zorgden voor hete standjes. "Yanick maakte het verschil", stelt Kamal Sowah onomwonden. "Hij kwam telkens weer met een goede bal. En belangrijk: zijn voorzetten werden omgezet. Als er geen doelpunt van komt, heb je er ook niets aan. Wij passen ons als aanvallers ook aan de voorzetten aan."

Kamal Sowah Thomas Henry
© photonews

Ook Sowah zelf was op het offensieve front zeer actief. En dat in een wedstrijd met zo'n grote belangen. "Het is heel goed voor mij dat ik mijn technische kwaliteiten kan tonen. Normaal zou er druk moeten zijn, maar het gaat om de manier waarop je daarmee om gaat."

Druk omzetten in positieve energie

Dat doen ze bij OHL bijzonder goed, meent de huurling van Leicester City. "Je moet het op een positieve manier benaderen. Dan valt die druk weg. Je moet er een uitdaging van maken. Je moet zeggen: ik ga er voor vechten." De gekende combinaties kwamen er bij momenten ook prima uit. "Dat is normaal, want we werken er op training hard aan om op die manier te kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties