Belgische clubs krijgen vanaf volgend seizoen sowieso vrij voor Europese kwalificaties, datum eerste speeldag is ook al bekend

Arjen T'Sjoen
| 15 reacties
Belgische clubs krijgen vanaf volgend seizoen sowieso vrij voor Europese kwalificaties, datum eerste speeldag is ook al bekend
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de meeste buitenlandse competities krijgen de clubs vrij voor ze een Europese kwalificatiematch moeten spelen. Dat was ook deze zomer met AA Gent, Club Brugge en Antwerp al zo, maar vanaf volgend jaar zal er geen discussie meer over zijn.

Pierre François, de CEO van de Pro League, liet maandagmiddag al weten dat de Pro League volgend seizoen van start zal gaan op 24 juli. Dat is net zoals dit seizoen het laatste weekend van juli. Er zullen in  2020/2021 ook geen midweekmatchen meer zijn. 

De kalendermanager zal in de planning voor volgend seizoen ook rekening houden met kwalificatiewedstrijden voor de Europa League en de Champions League. Dit jaar kregen Club, AA Gent en Antwerp al extra rust om zich voor te bereiden op de Europese wedstrijden. De wedstrijd Charleroi-Club Brugge werd uitgesteld, maar een goede datum werd intussen nog steeds niet gevonden. Dat willen ze bij de Pro League nu vermijden. "Dit jaar was het moeilijk om onze clubs rust te geven met het oog op de Europese campagne. Voor volgend seizoen voorzien we een week uitstel van de vijfde speeldag", vertelde François bij Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties