Wouter Vandenhaute grijpt nu ook naast Roda JC

Wouter Vandenhaute grijpt nu ook naast Roda JC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wouter Vandenhaute wordt dan toch niet de nieuwe eigenaar van Roda JC. Gisteren werd bekend dat de ondernemer interesse had in de Limburgse club, maar vandaag werd het nieuws bekend gemaakt dat enkele Limburgse ondernemers de noodlijdende club uit het slop willen helpen.

Roda JC, dat tegenwoordig in de Keuken Kampioen Divisie (tweede niveau in Nederland) speelt, bevindt zich al enkele seizoen in financieel woelige tijden. Gisteren liet De Tijd weten dat Wouter Vandenhaute geïnteresseerd was in een overname van de club uit Kerkrade.

Zover komt het echter niet. De Nederlandse zender L1 laat weten dat er een akkoord is gesloten met enkele Limburgse ondernemers die zich verenigen om 80% van de aandelen van Schrouff - de huidige eigenaar van Roda JC- te kopen en voor de bankgarantie te zorgen.

Zo is het de tweede keer op enkele seizoenen tijd dat Wouter Vandenhaute achter het net vist bij een overname van een voetbalclub. In 2017 stond hij dicht bij de overname van Anderlecht, maar uiteindelijk ging Marc Coucke ermee aan de haal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties