Joachim Carcela maakte zijn debuut bij Standard: neef, maar geen kloon van Mehdi

Clint Vens vanuit Sclessin
| 0 reacties
Joachim Carcela maakte zijn debuut bij Standard: neef, maar geen kloon van Mehdi
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Arnaud Bodart en Dimitri Lavalée is Joachim Carcela-Gonzalez de derde younster uit de Luikse Académie die zijn speeltijd krijgt dit seizoen. Al was het slechts een handvol seconden, zijn debuut ging toch niet onopgemerkt voorbij.

Bijna 20 jaar is hij, Joachim Carcela, en gisteren mocht hij zijn neef vervangen op het einde van de partij tegen Waasland-Beveren. De aflossing van de wacht bij Standard

Hoewel ze dezelfde zuiderse speelstijl delen, zijn Mehdi en Joachim nochtans niet noodzakelijk dezelfde type spelers. Terwijl Mehdi eerder een explosieve winger is, is Joachim eerder een completere middenvelder. 

Polyvalentie

De youngster valt alvast erg in de smaak bij coach Michel Preud'homme: "Joachim is zeer interessant door zijn kwaliteiten en polyvalentie. Hij kan op de 6, 8 of 10 spelen en zelfs op de back, zoals hij bij de beloften doet."

Na zijn goede voorbereiding met de profs in de A-kern, klopt Joachim Carcela steeds meer op de deur. Zijn eerste minuten bij de grote jongens kwam dan ook niet echt als een verrassing. Hopelijk krijgt hij bij de Rouches de kans om naam te maken. Mehdi deed dat al, nu nog Joachim in de harten van de supporters griffen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties