Ex-Rode Duivel kan er nog steeds niet bij: "Dan ga je naar huis en zeg je dat je de volgende keer niet wil opwarmen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 0 reacties

Mbo Mpenza heeft het nog steeds moeilijk met het racisme waarmee hij als tiener te maken had

Ex-Rode Duivel kan er nog steeds niet bij: "Dan ga je naar huis en zeg je dat je de volgende keer niet wil opwarmen"
Foto: © photonews

De getuigenissen over racisme tijdens het seminarie van de Pro League waren pakkend. Ex-spelers kwamen hun wedervaren vertellen. En dat liet zien hoe zwaar de betrokkenen erdoor geraakt werden. Tientallen jaren later herinneren ze het zich nog alsof het gisteren was.

Ook Mbo Mpenza, ex-international, kreeg ermee te maken. "Er wordt niet genoeg gedaan om racisme uit de stadions te weren. We hadden onlangs nog het voorbeeld van Mario Balotelli, die van het veld wou stappen. Er waren daarna stemmen dat heel de ploeg en ook de tegenstanders van het veld hadden moeten stappen. Maar is dit de verantwoordelijkheid van de spelers? Is het niet aan de bestuurders om zoiets te bannen", aldus de ex-speler van onder meer Moeskroen, Kortrijk en Anderlecht.

Mpenza kreeg er zelf al vroeg mee te maken. "Ik speelde vanaf mijn 17de in de eerste ploeg. Ik kende nog niks van de wereld. Toen ik op mijn 18de bij Kortrijk moest gaan opwarmen, slingerden de supporters van de tegenstander me vanalles naar het hoofd. Dan begint er wel het een en ander te dagen... Dan ga je naar huis en zeg je dat je de volgende keer geen zin meer hebt om te gaan opwarmen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties