"Balbezit genoeg, maar niet doelgericht en achteraan kunnen ze er doorheen wandelen": Kortrijk heeft problemen in elke linie

"Balbezit genoeg, maar niet doelgericht en achteraan kunnen ze er doorheen wandelen": Kortrijk heeft problemen in elke linie

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk ging met een 0 op 12 de interlandbreak in en daardoor moeten ze eerder naar beneden dan naar boven kijken bij de Veekaa. In elke linie loopt het wel mis, maar vooral de verdediging staat op losse schroeven bij De Kerels.

"Elke week gaat er wel iemand anders in de fout bij KV Kortrijk", aldus Gert Verheyen in een column voor Het Nieuwsblad. En hij heeft een punt: afgelopen weekend werd Hines-Ike uit de selectie gehaald, maar de spelers die hem kwamen vervangen bakten er zo mogelijk nog minder van.

Paniek is er niet bij De Kerels - er zakt maar een ploeg en de voorsprong op Cercle Brugge is tot op heden nog steeds zeven punten. Maar het is wel zorgelijk hoe de doelpunten worden geslikt én groot in aantal: 28 in 15 wedstrijden, een gemiddelde van bijna twee per wedstrijd.

We slikken teveel doelpunten en op veel te makkelijke wijze 

"We slikken te veel doelpunten en op veel te gemakkelijke wijze", was Yves Vanderhaeghe duidelijk na de nederlaag tegen Waasland-Beveren. "We missen vertrouwen en we zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar toch."

"We zoeken te weinig het contact. De tegenstander kan op die manier gewoon door de verdediging heen wandelen." En dan weet je dat het moeilijk wordt ... Temeer het ook vooraan nog niet helemaal draait voor de Kerels.

En voorin?

Ook in de andere rechthoek worden te weinig duels gewonnen - zeker als Lepoint eens ontbreekt zie je dat meteen. "We zijn ook niet doelgericht genoeg. Balbezit zullen we wel genoeg hebben, maar we doen er zo weinig mee", klonk het nog.

Zowel vooraan als achteraan dus manco's voor Kortrijk. Gelukkig hebben Vanderhaeghe en zijn troepen twee weken de tijd om de terugronde met een beter gevoel aan te vatten. Werk was er in ieder geval aan de winkel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties