Analyse Het schokeffect bij een trainerswissel lijkt dit jaar te werken: Genk hoopt hetzelfde te bereiken met Hannes Wolf

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties
Het schokeffect bij een trainerswissel lijkt dit jaar te werken: Genk hoopt hetzelfde te bereiken met Hannes Wolf

De Duitser Hannes Wolf is alweer de vierde trainer die dit seizoen door een eersteklasser wordt aangesteld om het tij te doen keren na ondermaatse prestaties. Genk hoopt hetzelfde effect te verkrijgen als de drie andere teams: Anderlecht, Cercle Brugge en Waasland-Beveren.

Drie keer haalde een club uit 1A een nieuwe trainer binnen en drie keer pakte dat (voorlopig) veeleer positief uit. Zowel Cercle Brugge als Waasland-Beveren verkeren nog in acuut degradatiegevaar, maar sinds de trainerswissel bij beide clubs is er beterschap zichtbaar in het spelpeil en de resultaten.

Zichtbare schokeffecten in de gevarenzone, maar is het genoeg?

Waasland-Beveren was de eerste club die ingreep en zette Adnan Custovic op straat na een 1 op 15. Arnauld Mercier kreeg tijdens de interlandbreak in oktober tijd om zijn troepen te leren kennen, behield tijdens zijn eerste vier competitiematchen een ongeslagen status en behaalde een eerste overwinning. Daarna volgde een mindere periode, maar de kloof op Cercle bedraagt nog drie punten en de achterstand op het nummer 14 in de stand, KV Oostende, bedraagt twee punten.

Het ging de Waaslanders dus beter af na de trainerswissel en hetzelfde kan gezegd worden van Cercle Brugge. De Vereniging koos voor Bernd Storck als vervanger voor Fabien Mercadal en verdiende in de eerste matchen misschien wel meer dan een 1 op 12 tegen Charleroi, Genk, Anderlecht en Moeskroen. Tegen STVV volgde uiteindelijk de eerste overwinning en die lijn hopen ze na het interlandluik door te trekken met een zege tegen rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren.

Maar het grootste schokeffect was er toch wel bij Anderlecht. De recordkampioen nam een beetje afstand van het ‘proces’ en het heilige balbezit dat onder Kompany de norm was. Met Frank Vercauteren werd gekozen voor een realist in de plaats van een marionet en dat wierp vrijwel meteen zijn vruchten af. Sinds de rentree van ‘de Prins van het Astridpark’ kan paars-wit een mooie balans voorleggen en staat het nog maar op vier punten van PO 1 na een dramatische seizoensstart.

Genk 2.0?

Datzelfde effect zal men nu bij KRC Genk proberen te bereiken. Onder Mazzu keken het bestuur en de fans met lede ogen aan hoe groot het contrast was in vergelijking met het kampioenenjaar. Nu hebben de Limburgers een jonge wolf aangesteld die hongerig is naar eerherstel nadat hij bij zijn twee vorige clubs opzij werd geschoven. Het clubbestuur hoopt dat het wisseleffect resulteert in een Genk 2.0 onder de laptoptrainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties