1B meer open dan vorig seizoen: "Geen enkele ploeg steekt er bovenuit zoals KV Mechelen vorig jaar"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
1B meer open dan vorig seizoen: "Geen enkele ploeg steekt er bovenuit zoals KV Mechelen vorig jaar"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar was Wouter Corstjens actief in 1B bij Westerlo en vond hij dat KV Mechelen boven de rest uit stak. Dit jaar wordt hij uitgeleend aan Patro Eisden Maasmechelen, maar volgt hij de Kemphanen nog wel. "Op het einde kwamen van de eerste periode kwamen ze net iets tekort."

Wouter Corstjens verdedigt tegenwoordig de kleuren van Patro Eisden Maasmechelen en stapt aan het einde van het seizoen transfervrij over naar de Limburgers (zijn interview over Patro leest u HIER). Toch volgt hij de prestaties van Westerlo nog op.

"Ze hebben een mooi parcours afgelegd in de eerste periode, maar op het einde kwamen ze net iets tekort voor de periodetitel", legde de 32-jarige verdediger uit. "In de wedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten lieten ze te veel punten liggen en dat heeft de doorslag gegeven."

Geen uitgesproken favoriet

Corstjens wil met Patro op korte termijn naar 1B promoveren, net zoals Westerlo onder de nieuwe eigenaar naar 1A wil gaan. "Dat is toch de ambitie van Westerlo voor de komende seizoenen", vertrouwde Corstjens ons toe. "Westel speelt al een lange periode samen met grotendeels dezelfde groep en dat werpt toch zijn vruchten af."

Het zal er op aan komen welke ploeg op het juiste moment in de goede flow geraakt.

Wil Westerlo dit seizoen nog promoveren, dan moet het de tweede periodetitel pakken. Maar aan kandidaten is er geen gebrek volgens Corstjens. "Ik zie niet meteen een uitgesproken favoriet voor de tweede periode. Het is niet zo dat er een ploeg boven de rest uit steekt, zoals KV Mechelen vorig jaar", gaf hij aan.

"Ik zie een groepje van een vier- à vijftal ploegen dat aanspraak maakt op de laatste periodetitel. Het zal er straks op aan komen wie op het juiste moment in de goede flow geraakt", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties