Kompany nog eens aan de aftrap, wat denken de analisten over hem richting EK 2020? "Zal het echt moeten bewijzen"

Kompany nog eens aan de aftrap, wat denken de analisten over hem richting EK 2020? "Zal het echt moeten bewijzen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijke naam in de basiself bij RSC Anderlecht op bezoek bij KV Oostende: Vincent Kompany. Met oog op het EK 2020 is het volgens sommigen wel eens tijd dat hij opnieuw aan spelen toekomt.

Niemand die er aan twijfelt dat een fitte Vincent Kompany een meerwaarde is voor elke ploeg, ook niet achterin bij de Rode Duivels. Maar raakt hij nog wel helemaal fit? Dat is de vraag die menigeen zich de voorbije maanden wel al eens stelde.

Kompany speelde dit seizoen nog maar 462 minuten (voor de match in Oostende) en zijn laatste competitiematch dateerde alweer van 23 augustus. In de Beker van België bij Beerschot (half september) kwam hij niet verder dan een halfuur, voor een nieuwe blessure roet in het eten gooide.

Wat denken de analisten?

"Martinez heeft erover gezegd dat ze fair moesten zijn tegen Vincent daarover. Een teken dat hij misschien niet zal meegaan", aldus Youri Mulder erover bij Sporza.

Waarop Franky Van der Elst inpikte: "Hij zal moeten gaan voetballen en dan kunnen we kijken of hij het niveau haalt. Enkel de laatste maand fit? Dat is misschien te weinig. Hij zal écht moeten bewijzen dat hij fit is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties