Is deze man de oplossing voor veel Oostendse problemen? "Mijn naam blijft nog altijd overeind, ondanks de mindere prestaties"

Is deze man de oplossing voor veel Oostendse problemen? "Mijn naam blijft nog altijd overeind, ondanks de mindere prestaties"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende moet snel een oplossing vinden voor de financiële problemen of anders komen ze in gevaar met hun licentie voor volgend seizoen. De transfermarkt in januari kan misschien wel soelaas brengen. Maar dan moet er een sterkhouder verkocht worden.

Als je de kern bekijkt, zijn de opties beperkt. Dat wil zeggen: jongens die op dit moment geld zouden opbrengen. De enige die wij zien is de 21-jarige Wout Faes, bij Anderlecht bestempeld als toptalent en nu al meer dan 100 eersteklassewedstrijden achter de gordel. “De club kent ook mijn ambities. En weet dat ik op een gegeven moment zal vertrekken. Indien niet in januari, dan zeker binnen zes maanden. Want na volgend seizoen ben ik einde contract en KVO zal nog geld willen verdienen", vertelt hij zelf in De Zondag.

Faes zou in één klap veel problemen kunnen oplossen als hij verkocht wordt. "Ik ben volgens het gespecialiseerde ‘Transfermarkt’ drie miljoen euro waard, als KVO mij in januari kan verkopen is het meteen gered? De club heeft mijn zaakwaarnemers nog niet gevraagd om actie te ondernemen, neen."

"Als CEO Patrick Orlans denkt dat spelers van een club die onderin staat niet gegeerd zijn, dan denk ik daar het mijne van. We zijn geïnformeerd, ik weet door wie ik word gevolgd. En als men komt kijken, scout men mijn individuele prestaties, niet die van de ploeg. KVO wordt momenteel minder positief bekeken, maar de naam Faes blijft wel overeind, weet ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties