Geen sprake van een dip bij KV Mechelen na 0 op 6: "Dat niveau konden we niet eeuwig blijven halen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties

KV Mechelen boekte 0 op 6 tegen Zulte Waregem en Antwerp

Geen sprake van een dip bij KV Mechelen na 0 op 6: "Dat niveau konden we niet eeuwig blijven halen"

De eerste 0 op 6 van het seizoen is een feit voor KV Mechelen. Niet alleen de puntenoogst van de laatste twee matchen is mager, dat was het spelpeil ook tegen Zulte Waregem en Antwerp. Spreken ze bij de nummer 7 in de stand nu van een dip?

"Tegen Zulte Waregem was het een drama, maar tegen Antwerp zag ik wel de juiste mentaliteit. We slikken niet voor het eerst een rotgoal en we kunnen nu al even de nul niet meer houden (geleden van 5 oktober tegen Eupen, nvdr.). Ook aanvallend was het wat minder", zag Onur Kaya toch een reactie na de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem.

Conclusie: 0 op 6 na een non-match tegen Zulte Waregem en tegen Antwerp dat een maatje te sterk was. Kunnen we dan van een dipje spreken bij de Maneblussers? "We speelden niet zoals in het begin van het seizoen, maar dit moest er toch eens van komen. Dat niveau konden we niet eeuwig blijven halen, dat wisten we", was Kaya’s visie daarop.

Reageren tegen Kortrijk

Toch wil met van een dip niet spreken bij Malinwa. "Nee. Als je het realistisch bekijkt, had vooraf niemand dit parcours van ons verwacht voor", besloot de creatieve middenvelder. "Is dit de eerste 0 op 6? Eigenlijk is dat positief", lachte Rob Schoofs. "Op voetballend vlak is het wat minder en het ontbrak ons ook aan efficiëntie de voorbije weken”, voegde hij daaraan toe.

Iedereen -staf, spelers en fans- verwacht tegen Kortrijk een reactie. Of men de lippen over play-off 1 nu stijf op elkaar houdt of niet, het kan heel snel gaan in de strijd om een plek binnen de top-6. Dat hebben ze bij KV nu wel gemerkt, want na de 0 op 6 bekleden ze plots weer de zevende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties