Vandevoordt (17) bleef koel in de 'Hel van Deurne-Noord', maar het werd nét geen sprookje
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 12 reacties

Maarten Vandevoordt kroonde zich bijna tot penaltyheld bij KRC Genk

Vandevoordt (17) bleef koel in de 'Hel van Deurne-Noord', maar het werd nét geen sprookje

Met wat medewerking van Dries Wouters en Junya Ito had Maarten Vandevoordt zich tot absolute penaltyheld kunnen kronen bij Racing Genk. De 17-jarige doelman hield zijn team recht in de verlengingen en stopte een strafschop.

In een goed gevulde Bosuil (11.500 aanwezigen) had Maarten Vandevoordt geen last van de zenuwen. "Dat viel reuze mee. Het was fijn om in deze sfeer te mogen spelen, alleen jammer van het resultaat", aldus de koele kikker. "Ik probeerde de match aan te vatten zoals bij de jeugd."

In de openingsfase behoedde hij zijn team voor een vroege achterstand en in de verlengingen voorkwam hij de 4-3. "Die redding op Lamkel Zé in het begin gaf me net dat tikkeltje meer vertrouwen voor het verdere verloop. Bij die kopbal van Gano ging het snel. Een pure reflex."

Antwerp trok in de strafschoppenreeks aan het langste eind, ondanks een puike save van Vandevoordt. "Echt jammer! Penalty's, dat is altijd een loterij. Die eerste strafschop (die van Refaelov, nvdr.) raak ik net niet goed genoeg", aldus de 17-jarige doelman. Net geen sprookje dus voor Genk en zijn jonge doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties