"Geen fighting spirit en discipline, individueel klasseverschil, ...": een match om snel te vergeten voor Waasland-Beveren
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit de Freethiel
| 2 reacties

Waasland-Beveren had weinig in de pap te brokken tegen Antwerp

"Geen fighting spirit en discipline, individueel klasseverschil, ...": een match om snel te vergeten voor Waasland-Beveren

De Scheldederby werd een match om snel te vergeten voor Waasland-Beveren. Het kreeg een droge 0-4 aangesmeerd en op alle vlakken kwamen de troepen van Arnauld Mercier tekort.

Jur Schryvers besefte na de match dat zijn team beter voor de dag moet komen om een derde seizoensoverwinning te pakken. "We moeten het niet gaan zoeken in de verdediging of op het middenveld. Iedereen kwam tekort. Over de hele lijn was het gewoon niet voldoende", oordeelde hij.

Anderzijds wees hij ook op de klasse bij de bezoekers. "Neem nu het tweede doelpunt: Mbokani die verlengt op Lamkel Zé. Zulke situaties komen meermaals voor in een match, maar zij hebben wel de kwaliteiten om ze af te werken. Een individueel klasseverschil."

'Fighting spirit'

Er zijn al wedstrijden geweest waarin W-B altijd had moeten winnen op basis van gecreëerd doelgevaar, maar vrijdagavond moest de Antwerpse doelman niet een keer ingrijpen. "Kijk naar die verdedigers van Antwerp, alle vier”, wees Schryvers andermaal op de individuele kwaliteiten bij de roodhemden. “En met Haroun ervoor als buffer. Toch moeten we elke match in staat zijn om kansen te creëren. Dat mag geen excuus zijn."

"We slikken die doelpunten te gemakkelijk. We waren nochtans gewaarschuwd voor de individuele kwaliteiten van Antwerp", was trainer Arnauld Mercier scherp na de match. Ook hij zag een verschil in klasse en ervaring, maar dat was niet het enige. eWe speelden te naïef, we waren niet aanwezig genoeg in de duels en er was een gebrek aan discipline en ‘fighting spirit’. En dat in een derby", was de Fransman ietwat verontwaardigd.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties