D'Onofrio haalt uit na omstreden doelpunt van Vanaken: "Een lijnrechter dacht zich vanop zeventig meter te moeten manifesteren"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 168 reacties
D'Onofrio haalt uit na omstreden doelpunt van Vanaken: "Een lijnrechter dacht zich vanop zeventig meter te moeten manifesteren"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won zondag met het kleinste verschil van Antwerp na een omstreden doelpunt van Hans Vanaken. Dat doelpunt beheerst al dagen het nieuws.

Plots wordt er langs alle kanten geschreeuwd om doellijntechnologie en nu sprak ook Antwerps sportief directeur Luciano D’Onofrio zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de zaak.

“Onmiddellijk na de wedstrijd heb ik Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert verteld dat Club verdiende om te winnen. Zij waren beter. Maar tegelijkertijd hebben clubs als Brugge of Standard het niet nodig om bevoordeeld te worden door de scheidsrechter. Dat is niet goed voor het Belgische voetbal.”

“Hier mogen de bevoegde instanties niet licht overgaan: het was een professionele fout van de lijnrechter. Brugge scoorde zondag een doelpunt omdat een lijnrechter vanop zeventig meter dacht zich te moeten manifesteren.”

“Hij stond niét goed opgesteld, kan nooit zeker geweest zijn van zijn observatie, en had de beslissing moeten overlaten éérst aan de ref en daarna aan de VAR.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties