Patrick Goots maakt zich niet al te veel illusies: "Als je over de Olympische Spelen en Tour hoort, wat zouden wij dan moeten dromen?"

Redactie
| 24 reacties
Patrick Goots maakt zich niet al te veel illusies: "Als je over de Olympische Spelen en Tour hoort, wat zouden wij dan moeten dromen?"
Foto: © photonews

Patrick Goots is meer dan twee decennia profvoetballer geweest, maar de huidige Corona-crisis? Zoiets heeft ook hij nog nooit meegemaakt. En dus maakt hij zich niet al te veel illusies meer over de competitie.

"Spelers verliezen zonder groepstrainingen en oefenwedstrijden enorm snel matchritme. Die individuele programma's zijn dus een groot probleem. Wielrenners hebben ook koersen nodig om in piekvorm te raken", aldus Goots in Gazet van Antwerpen.

Fysiek én mentaal heropbouwen

"De voorbereiding duurt niet voor niets zes weken normaal gezien. Mentaal is dat trainen in het ijle nu enorm zwaar. Om fysiek en mentaal deftig te kunnen heropbouwen zouden de trainingen al op 10 april ongeveer moeten kunnen heropstarten."

"Maar dat lijkt me onmogelijk. Als Maggie De Block zegt dat deze situatie nog acht weken gaat aanhouden? Dan zal er dit weekend niet meer gevoetbald worden. De Ronde van Frankrijk, de Olympische Spelen, ... Er wordt al gesproken dat deze zomer uit te stellen. Wat zouden wij voetballers dan moeten dromen om snel terug op een voetbalveld te staan?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties