Amateurclubs richten zich met open brief tot UEFA: "Wij hebben ook recht op solidariteitsfonds"
Redactie
| 0 reacties

Amateurclubs richten zich met open brief naar UEFA: "Wij hebben ook recht op solidariteitsfonds"

Amateurclubs richten zich met open brief tot UEFA: "Wij hebben ook recht op solidariteitsfonds"

Het solidariteitsfonds heeft al veel stof doen opwaaien. Zo was Cercle niet tevreden dat het geen geld kreeg en nu hebben ook de amateurclubs van zich laten horen.

In een open brief naar de UEFA vragen de amateurclubs zich af waarom er voor hen geen geld opzij gezet werd. Vele amateurclubs hebben het door de coronacrisis financieel moeilijk, maar krijgen geen steun van de voetbalbond.

De voetbalbond ontving nochtans 4,3 miljoen euro van de UEFA en 463.000 euro van de FIFA. Maar dat geld was vooral voorzien voor het vrouwenvoetbal, de jeugdwerking en enkele lopende projecten. 

Toch zagen enkele clubs uit de Jupiler Pro League wat geld hun kant opkomen uit het solidariteitsfonds. Al ontkent de voetbalbond het over het geld gaat van de UEFA en de FIFA. Dat geld werd gebruikt om clubs te overtuigen mee te gaan in het voorstel om de Jupiler Pro League volgend seizoen met 16 clubs aan te vatten.

De amateurclubs klagen in de brief het gebrek aan steun aan en hopen zelf ook wat mee te mogen profiteren van het geld dat de voetbalbond opgestuurd kreeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties